De meeste combinaties van ingrediënten in een recept ontstaan bij mij in de keuken tijdens het koken. Dit keer een verrassende gele paprikasoep met zoete aardappel en kokosmelk.
Ingrediënten:
– 2 gele paprika’s
– 1 zoete aardappel
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 blikje kokosmelk
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 bouillonblokje
– 800 ml water
– plantaardige margarine om in te bakken
Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappel en snij deze in stukjes.
– Snij de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes.
– Verhit een beetje margarine in de pan en fruit de knoflook en de ui samen met de kerriepoeder glazig.
– Voeg de paprika en zoete aardappel toe en bak deze even mee.
– Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook alles in ongeveer 20 minuten gaar.
– Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe.
– Pureer de soep met een staafmixer.
– Kook de soep nog even 5 minuten goed door.
Ik at deze soep met een heerlijke focaccia. Maar je kan natuurlijk ook ander brood gebruiken.
Eet smakelijk!
Klinkt heerlijk