Ik kreeg afgelopen week een super leuk pakket opgestuurd van Kees Kaas en daar wil ik jullie in dit artikel meer over over vertellen en heb ik een paar leuke kersthapjes voor jullie! Ook mag ik een super leuk pakket weggeven, wat je daarvoor moet doen lees je in dit artikel.


Over Kees …

Kees is een variant op kaas met een uniek recept. Dit zorgt voor een goede smaak, én goede eigenschappen. Kees smaakt goed dankzij ons bijzondere recept en de natuurlijke rijping. Je proeft de heerlijke kaassmaak.

Kees is goed vanwege de bijzondere samenstelling. We maken Kees van magere koemelk en doen daar plantaardige oliën bij. Hierdoor bevat Kees 50% minder verzadigd vet dan een gewone 48+ kaas. Dat scheelt! Bovendien is Kees vegetarisch gestremd, lactosevrij én bevat Kees 25% minder zout dan een even oude 48+ kaas. (bron: https://keesmakers.nl/wat-is-kees/ )


Wat kreeg ik opgestuurd …

Ik kreeg de volgende producten opgestuurd:
– 1 x een zak met kaasblokjes jong belegen ( te verkrijgen op https://boostbuddies.com )
– 1 x jong belegen kaas ( te verkrijgen in de meeste supermarkten en binnenkort op de site van Keesmakers
– 1 x een pakje plakjes oude kaas

Bij alle varianten is het zo dat de koolhydraten en suikers op 0 staan, dus lactosevrij.


Kees Jonge kaasblokjes

Ingrediënten van deze jong belegen kaasblokjes zijn: Magere koemelk, plantaardige oliën (zonnebloempit, raapzaad, palm, sheanoot, suikerriet), zout, zuursel, vegetarisch stremsel en kleurstof (carotenen)


Deze kaasblokjes zijn super handig om mee te nemen als tussendoortje. Ze zijn per stuk verpakt. Ondanks dat het jong belegen is heeft deze kaas een pittige bite, wat ik persoonlijk erg lekker vind.

Kees gerijpt jong belegen kaas

Ingrediënten van de jong belegen kaas zijn: Magere koemelk, plantaardige oliën (zonnebloempit, raapzaad, palm, sheanoot, suikerriet), zout, zuursel, vegetarisch stremsel en kleurstof (carotenen)


Ook deze kaas valt hier goed in de smaak. Je proeft niet bij deze kaas dat er minder zout en vet in zit. Het enige wat ik merkte is dat de kaas iets brokkeliger is dan “gewone” jong belegen kaas. Qua smaak kun je met deze kaas veel variëren in recepten.


Kees oude kaas plakken

Ingrediënten van deze oude kaas zijn: Magere koemelk, plantaardige oliën (zonnebloempit, raapzaad, palm, sheanoot, suikerriet), zout, zuursel, vegetarisch stremsel en kleurstof (carotenen)

Tot slot testte ik de oude kaas. Ik ben persoonlijk niet heel erg weg van oude kaas, omdat ik die smaak vaak wat te pittig vind. Maar deze vond ik wel lekker! Hij is wat minder pittig dan ik gewend ben van oude kaas.

Een aantal kersthapjes

Kees kaas

Oude kaas hapjes op een toastje. Snij de oude kaas in de vorm van een kerstboom. De ene heb ik gedecoreerd met lente-ui en puntpaprika en de andere met zalm en lente-ui. Serveer dit op een glutenvrij toastje.

Kees kaas

Kaarsjes gemaakt van kaas, komkommer en zilveruitje. Ik gebruikte hiervoor de kaasblokjes van Kees. Snij een stukje komkommer en prik deze aan de onderkant in de kaas. Prik vervolgens een zilveruitje aan een prikkertje en prik deze boven in het kaasblokje en je kaarsje van kaas is klaar …

Kees kaas

Jong belegen kerststerren met olijf. Steek met een stervorm een stuk kaas uit het blok kaas. Snijd een olijf in plakjes en leg deze op de kaas.

Kees kaas

En hoe schattig zijn deze kerstbomen! Snij een stuk komkommer door de midden als voet van de kerstboom. Snij vervolgens lange plakken van de komkommer. (dit gaat het makkelijkste met een kaasschaaf) Vouw de komkommer om een sateprikker en prik deze in de “voet” van de kerstboom. Steek met een ster vorm een ster uit de kaas en prik deze boven op de boom.


WINACTIE

Zoals ik al vertelde mag ik ook een pakket van Kees weggeven. Wat moet je daarvoor doen?
– Like Gluten-lactosevrije kookkunst op facebook en/of instagram.
– Like Keesmakers op facebook en/of instagram.
– Tag iemand met wie jij graag kersthapjes wil maken

En wil je meer kans maken? Deel dan deze winactie openbaar!

De winnaar wordt vrijdag 17 december om 19.00 uur bekend gemaakt en krijgt persoonlijk bericht.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd !


Wil je meer product reviews ? Kijk dan hier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *