Het is weer de 15e van de maand en dat betekend een nieuwe #wijbloggenglutenvrij.
Deze maand is het onderwerp: “Hoe ontbijt ik?”
Mijn ontbijt voordat ik glutenvrij moest eten…
Mijn ontbijt is altijd de belangrijkste maaltijd van de dag geweest. Zonder ontbijt functioneer ik niet en heb ik best last van een ochtendhumeur 🙂
Voordat ik gluten- en lactosevrij moest eten was ik echt een “papkindje”. Het liefst ontbeet ik elke ochtend met een stevige bak brinta of kant en klare havermoutpap. En dan het liefst zo dik dat je lepel er rechtop in bleef staan 🙂 Eigenlijk zag mijn ontbijt er dus elke dag hetzelfde uit. Best saai als ik nu terug kijk.
Mijn ontbijt sinds ik glutenvrij moet eten…
Sinds ik gluten – en lactosevrij moet eten ben ik wel creatiever met mijn ontbijt geworden. Wel is de basis voor mijn ontbijt eigenlijk altijd het zelfde…. Lactosevrije yoghurt waar ik allerlei variaties mee maak.
Ik moet zeggen, ik heb wel echt periodes waarin ik hetzelfde ontbijt. Maar na een tijdje ben ik er dan weer flauw van en ga ik over op een andere manier van ontbijten.
Zo heb ik periodes waarin ik 1001 verschillende overnight oats maak, maar ook periodes waarin ik yoghurt met fruit, zaden en granola eet.
Heel af en toe heb ik een creatievere uitspatting en ontbijt ik met ontbijttaartjes of pannenkoeken. Maar ik moet zeggen dat deze periodes nooit heel lang duren, want dan vind ik het toch wel weer veel werk om s morgens pannenkoeken te bakken. Dus meestal doe ik dit dan in het weekend als er geen revalidatie op het programma staat.
Mijn favoriete 2 ontbijtrecepten
Maar wat zijn nou echt mijn favoriete ontbijtrecepten? Dat is toch wel de ontbijtbowl met havermout, granola en zaden en de overnight oats met mango en granola.
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En hoe kan je de dag beter beginnen dan met deze heerlijke ontbijtbowl? Lekker met bijvoorbeeld vers geperste sinaasappelsap
Ingrediënten:
– 200 ml lactosevrije yoghurt
– 1 eetlepel gemalen lijnzaad
– 2 eetlepels glutenvrije havermout
– 1 eetlepel chiazaad
– 2 eetlepels granola
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– honing
Bereidingswijze:
– Doe de yoghurt in een kom.
– Voeg hier de lijnzaad, havermout, chiazaad, granola en zonnebloempitten bij.
– Voeg honing naar smaak toe.
Eet Smakelijk!
Een zonnige start van de dag met deze heerlijke overnight oats met mango en granola.
Ingrediënten:
– 1/2 mango
– 200 ml lactosevrije yoghurt
– 3 eetlepels glutenvrije havermout
– 1 eetlepel chiazaad
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 2 eetlepels granola (ik gebruikte de granola van Lisa’s Choise)
– 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
– Schil de mango en snij deze in kleine stukjes.
– Leg de mango stukjes onder in een glas.
– Meng in een maatbeker de yoghurt, havermout, chiazaad, zonnebloempitten, 1 eetlepel granola en de honing.
– Giet dit voorzichtig op de mango.
– Strooi 1 eetlepel granola op de yoghurt.
– Dek het glas af met aluminiumfolie en zet hem een nacht in de koelkast. En geniet de volgende ochtend van deze heerlijke overnight oats.
Eet smakelijk!
Tot slot …
Wil jij nou weten wat de andere bloggers ’s morgens eten? Kijk dan snel op hun site!
De bloggers die deze maand meedoen zijn:
www.glutenvrijemama.nl
www.metzondergluten.com
www.yacinthapex.nl/blog
www.ikbenglutenvrij.nl
Lekker hè, die ontbijtbowls. Zoals je in mijn blog van vandaag kan lezen, wissel ik (helaas) weinig af. Misschien weer eens mee beginnen?