Sinterklaas is de tijd van pepernoten en speculaas. En wat is er lekkerder om hiervan een taart te maken. Deze gluten- & lactosevrije speculaastaart is een echte aanrader voor pakjesavond.
Ingrediënten: (voor 1 taart van 20-24 cm)
Voor de bodem
– 1 zakje gluten-& lactosevrije pepernoten
– 100 gram plantaardige margarine
Voor de vulling
– 400 gram lactosevrije yoghurt
– 1 pakje lactosevrije slagroom
– 1 eetlepel speculaaskruiden
– 9 blaadjes gelatine + beetje water om in op te lossen
– 50 gram lichte basterdsuiker
Voor de decoratie
– +/- 22 pepernoten
Overige materialen
– 1 springvorm
– bakpapier
– keukenmachine
– handmixer
– beslagkommen
Bereidingswijze:
– Bekleed de springvorm met bakpapier.
– Verkruimel de pepernoten voor de bodem in een keukenmachine.
– Smelt de boter en voeg deze bij de verkruimelde pepernoten.
– Doe dit in de springvorm en druk de bodem aan met de achterkant van een lepel.
– Zet de bodem in de koelkast.
– Klopt de slagroom in een beslagkom lobberig.
– Doe de yoghurt in een andere kom. Roer hier de speculaaskruiden en de basterdsuiker doorheen.
– Voeg de slagroom bij het yoghurtmengsel en mix dit nog kort door elkaar.
– Verhit een paar lepels water en los de gelatine op. Laat deze kort afkoelen.
– Voeg de gelatine bij het yoghurtmengsel en roer dit goed door elkaar.
– Stort het yoghurtmengsel in de springvorm en zet deze in de koelkast.
– Laat de taart minimaal 5 uur opstijven.
– Haal de taart uit de springvorm en decoreer met de pepernoten.
Eet smakelijk!