Nu in de Corona tijd zitten we met elkaar veel thuis en hoe fijn is het dan als je huis naar vers gebakken cake ruikt?
Ik kreeg een tijdje geleden een cakemix opgestuurd van Holland en Barret. Ik heb hier een marmer cake van gemaakt.
Ingrediënten:
– 1 pak glutenvrije cakemix (Holland&Barret)
– 225 gram plantaardige margarine
– 4 eieren
– 1 flinke eetlepel cacao
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de cakemix, margarine en eieren in een beslagkom.
– Mix de ingrediënten tot je een luchtig beslag krijgt.
– Haal 1/3 van het beslag uit de kom en doe deze in een andere kom.
– Voeg hier de cacao bij en mix dit even kort door elkaar.
– Doe 1/3 van het naturel beslag in een ingevet cakeblik en strijk deze goed vlak.
– Doe hier de chocoladelaag bovenop en strijk deze ook vlak.
– Als laatste doe je weer een laag naturel beslag. Ook deze strijk je weer vlak.
– Steek de achterkant van een lepel in het beslag en draai rondjes terwijl je van links naar rechts gaat.
– Bak de cake in ongeveer 50 – 60 min gaar. (afhankelijk van je oven. De cake is gaar als je een satéprikker erin prikt en deze er weer schoon uitkomt. )
Eet smakelijk!