Pasen komt er weer aan en jij kan de show stelen met deze prachtige chocolade paastaart met Lemon Curd.
Hij lijkt ingewikkeld, maar dat is hij niet!

Ingrediënten:                                                 
Voor de taart:
– 2 pakken chocolade cakemix (Amisa)
– 200 ml lactosevrije melk
– 220 gram plantaardige margarine                        
– 6 eieren           
– 1 pot lactosevrije lemon curd (ik had deze bij AH vandaan                                                                                                          
Voor de garnering:                                                                
– 1 pakje lactosevrije slagroom                                               
– 1 zakje klopfix                                                                             
– 5 eetlepels gekleurde gele poedersuiker                         
– 1 zak extra pure paaseitjes                                                    
– 100 gram lactosevrije pure chocolade                              
– 1 zakje chocolade hartjes (biovegan)  
Overige materialen:                              
– 3 springvormen
– bakpapier
– mixer
– beslagkom
– spuitzak
– bakje die als mal voor het volgnestje kan dienen
– hitte bestendige kom

Bereiding:
We gaan beginnen met het vogelnestje voor boven op de taart. Je kunt deze  al de dag van te voren maken! 
– Smelt 100 gram pure chocolade in een hitte bestendige kom die je boven een pan heet water zet. 
– Laat de chocola een beetje afkoelen zodat hij weer iets dikker wordt. 
– Leg een bakje omgekeerd op het aanrecht en bekleed deze met bakpapier.
– Giet nu voorzichtig de chocola in “strepen” over het bakpapier. (zie foto) 
– Zet het bakje in de koelkast om uit te harden. 

Vogelnestje uitharden in de koelkast

Nu gaan we beginnen aan de chocoladetaart. Ik bakte deze in 3 x omdat ze niet alle drie in tegelijk in de oven pasten. 
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Doe de eieren, melk en boter in een kom. Roer dit met een mixer kort door elkaar. 
– Voeg de chocolademix toe en mix alles goed door elkaar tot er een gladde massa ontstaat. 
– Bekleed de bakvormen met bakpapier en vet de randen in. 
– Verdeel de mix over de 3 springvormen. De verhoudingen zijn: 1:2:3. Zo krijg je 3 verschillende diktes qua bodem. 
– Bak de taarten af op 175 graden. De dunste laag bakte ik af in +/- 25 minuten, de 2e laag in +/- 35 minuten en de laatste laag in ongeveer 45 minuten. Maar deze tijd is afhankelijk van je oven. De taart is gaar als je er met een satéprikker inprikt en deze er schoon weer uitkomt. 
– Haal de taarten uit de springvorm en laat deze goed afkoelen. 

chocolade paastaart met lemon curd
2 vd 3 taarten liggen af te koelen

Nu gaan we eerste verder met de voorbereidingen van de decoratie. 
– Klop 1 pakje lactosevrije slagroom stijf met het zakje klopfix en de gele poedersuiker. (je kan het eventueel ook met gewone poedersuiker of suiker doen) 
– Doe de slagroom in de spuitzak en leg deze nog even terug in de koelkast tot je klaar bent om deze te gebruiken. 
– Haal het vogelnestje van het bakpapier af. 
– Leg alle andere ingrediënten voor de decoratie klaar. 

Uitgeharde vogelnestjes

Als alles klaar ligt gaan we beginnen met het opbouwen van de taart. 
– Leg de “dikste” taart op een plat bord. Smeer deze in met een laagje Lemon Curd
– Leg vervolgens de 2e taart er boven op en smeer deze ook in met Lemon Curd.
– Tot slot leg je de “dunste” taart er bovenop. 
– Spuit wat slagroom in het vogelnestje en leg hier een aantal paaseitjes in. Zet het vogelnestje in het midden van de taart. 
– Spuit vervolgens toefjes slagroom op de taart. Leg op het ene toefje een hartje en op het andere toefje een paaseitje. 

Geniet van deze chocolade paastaart met lemon curd!

chocolade paastaart met lemon curd


Voor meer gluten- lactosevrije inspiratie, volg me ook op Instagram! Of kijk op mijn site bij de artikelen van de feestdagen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *