Het is deze week warm in Nederland en dat vraagt om ijsjes. En hoe leuk is het om deze zelf te maken? Met dit simpele recept het je in no-time een heerlijke verkoeling.

Ingrediënten: (voor 6 ijsjes)
– 200 ml lactosevrije yoghurt
– 1 banaan
– 200 gram aardbeien
– 1 zakje vanille suiker

Overige materialen:
– ijsvormpjes
– staafmixer
– maatbeker

Bereidingswijze:
– Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pel de banaan.
– Snij de banaan in plakjes.
– Doe de yoghurt, banaan, aardbeien en vanillesuiker in een maatbeker en pureer alles tot een gladde massa.
– Giet voorzichtig het yoghurt mengsel in de ijsvormpjes. (heb je iets gelekt, maak dat dan even goed schoon, anders krijg je de vormpjes niet meer goed los)
– Zet de ijsjes (minimaal 5 uur) in de vriezer.

Eet smakelijk!

One thought on “Gluten- & lactosevrije yoghurt ijsjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *