Zelf cruesli maken is helemaal niet moeilijk en nog veel goedkoper en gezonder dan de cruesli uit de winkel.
Dit keer maakte ik een variant met havermout, boekweitvlokken, zonnebloempitten, noten, pindakaas en honing. Een perfecte cruesli om je dag mee te beginnen!

Ingrediƫnten: (voor een flinke pot vol)
– 100 gram glutenvrije havermout
– 100 gram glutenvrije boekweitvlokken
– 100 gram zonnebloempitten
– 50 gram gemengde noten
– 1 eetlepel koekkruiden
– 50 ml water
– 8 eetlepels honing
– 8 eetlepels pindakaas

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Hak de gemengde noten grof.
– Doe de havermout, boekweitvlokken, zonnebloempitten, noten en koekkruiden in een kom en roer dit door elkaar.
– Doe de honing, water en pindakaas in een apart bakje en roer dit goed door tot het een egale massa is.
– Roer het mengsel door de havermout enz. Zorg dat alles goed gemengd is.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Strooi het mengsel uit over de bakplaat.
– Bak het geheel in ongeveer 15 minuten bruin. Roer het halverwege een keer om. (Let goed op of de oven niet te snel gaat. Het kan snel verbranden!)
– Haal de bakplaat uit de oven en laat de cruesli goed afkoelen!
– Bewaar de cruesli in een afgesloten pot.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *