Het is weer rabarber tijd en dus tijd om weer crumble te maken. En wist je dat dit echt super makkelijk is om te maken? Ik maak altijd meer in een keer, want mijn omgeving vind dit ook altijd heerlijk 🙂 Je kan de crumble bij de ontbijt eten, maar ook prima als toetje met een bolletje ijs. Ook gewoon lekker als tussendoortje.

Ingrediënten: (voor 1 grotere ovenschaal en 1 kleinere)
Voor de rabarber:
– 1 kilo geschilde rabarber
– 75 gram suiker
– 50 gram geleisuiker speciaal
– 2 theelepels kaneel
– 1 eetlepel maizena
– water
Voor de crumble:
– 200 gram (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
– 200 gram koude boter
– 200 gram lichte basterdsuiker

Bereidingswijze:
– Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom.
– Voeg hier de koude boter in kleine stukjes toe en de basterdsuiker.
– Meng alles met je handen tot er een kruimeldeeg ontstaat.
– Zet het mengsel in de koelkast tot de rabarber klaar is.

– Verwarm de oven voor op 200 graden.

– Doe de geschilde rabarber in stukken in een pan.
– Voeg water toe zodat de bodem goed bedekt is. (ongeveer 2 cm water in de pan is goed)
– Voeg de suiker en de kaneel toe en kook het geheel in ongeveer 15 minuten gaar.
– De rabarber is goed als de stukken helemaal uit elkaar gevallen zijn.
– Voeg de maizena toe en laat dit nog even kort inkoken. (GOED ROEREN, anders krijg je klontjes!)

– Doe de rabarber in een ovenschaal.
– Kruimel het deeg erover heen.
– Bak het geheel in ongeveer 20- 30 minuten bruin.
– De crumble is klaar als de rabarber aan de zijkanten iets omhoog komt en het kruimeldeeg bruin is.
– Laat het geheel afkoelen. De crumble is de dag na het maken nog lekkerder 🙂

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Rabarber crumble”

  1. hallo Remke,
    lijkt me een heerlijk recept, alleen vraag ik me af hoe er boter in kan zitten. Dat is toch niet lactosevrij?

    1. Ik gebruik plantaardige margarine, daar zit geen lactose in… Bijvoorbeeld de plantenmargarine van de Albert Heijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *