gele paprika soep

De meeste combinaties van ingrediënten in een recept ontstaan bij mij in de keuken tijdens het koken. Dit keer een verrassende gele paprikasoep met zoete aardappel en kokosmelk.

Ingrediënten:
– 2 gele paprika’s
– 1 zoete aardappel
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 blikje kokosmelk
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 bouillonblokje
– 800 ml water
– plantaardige margarine om in te bakken

Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappel en snij deze in stukjes.
– Snij de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes.
– Verhit een beetje margarine in de pan en fruit de knoflook en de ui samen met de kerriepoeder glazig.
– Voeg de paprika en zoete aardappel toe en bak deze even mee.
– Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook alles in ongeveer 20 minuten gaar.
– Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe.
– Pureer de soep met een staafmixer.
– Kook de soep nog even 5 minuten goed door.

Ik at deze soep met een heerlijke focaccia. Maar je kan natuurlijk ook ander brood gebruiken.

Eet smakelijk!

One thought on “Romige gele paprikasoep met zoete aardappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *