![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus-1-scaled.jpg)
Met de feestdagen voor de deur ging ik opzoek naar gluten- & lactosevrije sauzen.
In dit artikel zette ik 20 sauzen op een rijtje die in bijna elke supermarkt te koop zijn.
Calvé Saus steak
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus1.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Water, tomatenpuree 20%, suiker, azijn, ui 3,7%, gemodificeerd maïszetmeel, zout, specerijen (zwarte peper, cayennepeper), tomatenzaad, aroma
Calvé Samourai saus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus2.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Water, sojaolie, azijn, gemodificeerd zetmeel, suiker, EIGEEL (scharrel), rode chilipeper 1,9%, zout, tomatenpuree, mosterd (water, MOSTERDZAAD, azijn, zout, specerijen, aroma’s), paprika 0,6%, knoflook, gistextract, aroma
Calvé Saus Squeeze Chunky Burger
![](http://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Water, raapzaadolie, mosterd 6% (water, mosterdzaad, azijn, zout, specerijen, aroma’s), suiker, augurk 4,8%, kruidenazijn (azijn, kruidenextract), tomatenpuree, gemodificeerd zetmeel, eigeel (vrije-uitloop), zout, ui 1,6%, chilipeper 0,7%, voedingszuur E260, geconcentreerd citroensap, dille, aroma. antioxidant E385, kleurstof E160a
Calvé Saus fles schaschlik
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus3.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Water, tomatenpuree 20%, azijn, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, zout, kerriepoeder, raapzaadolie, ui 0,8%, voedingszuur E330, aroma, bietensappoeder
Yildriz Turkse knoflooksaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus4.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: water, raapolie, suiker, glucose-fructosestroop, gemodificeerd zetmeel, maiszetmeel, knoflook 2,2%, zout, VRIJE UITLOOP EI EN VRIJE UITLOOP EIGEEL, voedingszuren: azijnzuur en citroenzuur, kruiden, specerijen, MOSTERDMEEL, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel en xantaangom, conserveermiddelen: kaliumsorbaat en natriumbenzoaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, aroma.
Yildriz Turkse shoarmasaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus5.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: suiker, tomatenpuree, water, azijn, paprika 5,5%, gemodificeerd zetmeel, appelpuree, zout, gemberpuree, uipoeder, specerijen, zuurteregelaar: natriumlactaat, voedingszuren: melkzuur en citroenzuur, raapolie, knoflook, aroma, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel en xanthaangom, kleurstoffen: ammoniakkaramel en paprika-extract, conserveermiddel: kaliumsorbaat.
Yildriz Mosterd-dillesaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus6.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: MOSTERD 37% (water, MOSTERDZADEN, azijn, specerijen), suiker, zonnebloemolie, honing, DIJONMOSTERD 3,0% (water, MOSTERDZADEN, azijn, zout), dille 1,6%, water, zout, verdikkingsmiddel: xanthaangom, conserveermiddel: kaliumsorbaat, kleurstof: betacaroteen.
Yildriz Spaanse Aioli
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus7.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: raapolie 80%, vrije uitloop EIGEEL, verse gehakte knoflook 4,3%, azijn, citroensap, water, zout en zeezout, natuurlijk aroma, conserveermiddel: kaliumsorbaat, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, antioxidant: E385.
Yildriz Amerikaanse barbecuesaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus8.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: tomatenpuree, suiker, azijn, gemodificeerd zetmeel, zout, specerijen, rookaroma, kleurstof: ammoniakkaramel, conserveermiddelen: kaliumsorbaat en natriumbenzoaat, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, voedingszuur: citroenzuur, kruiden, MOSTERDMEEL.
Remia Ravigotesaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus9.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: raapolie, water, groenten 12% (ui en augurk), azijn, witte wijnazijn, suiker, MOSTERD (water, MOSTERDZADEN, azijn, specerijen), VRIJE UITLOOP EIGEEL, maiszetmeel, zout, dragon, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, voedingszuur: citroenzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: E385, kleurstof: natuurlijke caroteen.
Remia Hawaïsaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus10.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: water, raapolie, suiker, ui, azijn, ananas 2,3%, vrije uitloop EI en EIGEEL, gemodificeerd maiszetmeel, ananassap 1,5%, zout, maiszetmeel, specerijen (MOSTERD), MOSTERDMEEL, tomatenpoeder, extracten (wortel en ui), knoflook, aroma, voedingszuren: citroenzuur en melkzuur, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat, zoetstoffen: acesulfaam-K en aspartaam**, antioxidant: E385.**
Remia Chilisaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus11.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: water, suiker, paprika, sambal 6.5% (rode peper, zout), tomatenpuree, azijn, gemodificeerd maiszetmeel, zout, citroensap, specerijen, natuurlijk aroma (SOJA), verdikkingsmiddel: guarpitmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat, zoetstoffen: acesulfaam-K en aspartaam**, voedingszuur: citroenzuur, kleurstof: paprika-extract.
Remia Shoarmasaus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus12.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: raapolie, water, vers gehakte knoflook 7,2%, suiker, azijn, vrije uitloop EI en EIGEEL, zout en zeezout, maiszetmeel, gemodificeerd maiszetmeel, extracten (ui en prei), MOSTERDMEEL, natuurlijk aroma, voedingszuren: melkzuur en citroenzuur, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: E385.
Remia Black Jack smokey bbq
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus13.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: tomatenpuree, azijn, suiker, melasse, water, gemodificeerd maiszetmeel, MOSTERD (water, MOSTERDZADEN, azijn, specerijen), zout, kleurstof: karamel, ui-extract, knoflookpoeder, specerijen, champignonextract, uipoeder, rookaroma.
Remia Sweet Dalton smokey bbq honey
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus14.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: tomatenpuree, water, azijn, suiker, melasse, honing 4%, gemodificeerd maiszetmeel, MOSTERD (water, MOSTERDZADEN, azijn, specerijen), zout, citroensap, ui-extract, specerijen (MOSTERD), kleurstof: karamel, knoflookpoeder, rookaroma.
Remia Wild Bill American garlic
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus15.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: water, raapolie, suiker, azijn, glucose-fructosestroop, maiszetmeel, knoflook 3%, ui, VRIJE UITLOOP EI en VRIJE UITLOOP EIGEEL, MOSTERD (water, MOSTERDZADEN, azijn, specerijen), zout, paprika, bieslook, gemodificeerd zetmeel, ui-extract, voedingszuur: MELKzuur, specerijen, verdikkingsmiddel: xanthaangom, aroma, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA.
Remia American reckless BBQ whiskey
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus16-1.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: tomatenpuree, glucose-fructosestroop, azijn, suiker, melasse, whisky 3,8%, gemodificeerd maiszetmeel, MOSTERD (water, MOSTERDZADEN, azijn, specerijen), zout, kleurstoffen: karamel en paprika-extract, ui-extract, kruiden, specerijen, aroma, rookaroma.
Heinz Andalouse saus
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus17-1.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Sojaolie 54%, water, citroensap uit sapconcentraat 3,7%, azijn, tomatenpuree 6,0%, EIGEEL, suiker, MOSTERDZAADPOEDER, zout, kruiden, kleurstof (karamel), specerijen, cayennepeper, uipoeder, gemodificeerd maïszetmeel, conserveermiddel (kaliumsorbaat), specerijenextracten, verdikkingsmiddelen (guargom, xanthaangom), antioxidant (calciumdinatrium-EDTA)
Heinz BBQ sweet
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus18.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Tomatenpuree, azijn, invertsuikerstroop, suiker, melasse, gemodificeerd zetmeel, zout, specerijen, verdikkingsmiddel (xanthaangom), knoflook, rookaroma, natuurlijk aroma
Heinz Aioli sauce
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/saus19.jpg)
Ingrediënten van deze saus zijn: Sojaolie 73%, knoflook 8%, water, EIGEEL 5%, azijn, zout, suiker, verdikkingsmiddel (xanthaangom), antioxidant (calciumdinatrium-EDTA), citroenextract
Let op: Ingrediënten kunnen nog wel eens wisselen, lees altijd goed de etiketten! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
(foto’s afkomstig van AH en Jumbo)
Ik hou van dit dit is zo cool