Deze taart is enorm lekker en nog heel erg gezond ook. En hij is super simpel om te maken.
Je kan deze taart ook eventueel als ontbijttaart eten.
Wist je dat kurkuma onder andere ontstekingsremmend is en goed voor de spijsvertering? Het helpt ook bij een opgeblazen gevoel als je darmen van slag zijn.
Ingrediënten:
– 100 gram havermout
– 100 gram amandelmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 gram wortel
– 2 cm verse kurkuma (je kan evt ook 2 flinke theelepels poeder gebruiken)
– 2 bananen
– 2 eetlepels honing
– 50 ml sojamelk (ik gebruikte de ongezoete)
– 10 abrikozen
– 1 handje walnoten
– snufje zout
Overige benodigdheden:
– quichevorm
– bakpapier
– beslagkommen
– rasp
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Bekleed de quichevorm met bakpapier.
– Schil de wortel en rasp ze boven een beslagkom.
– Vervolgens schil je de kurkuma en rasp deze bij in de wortel.
– Snij de abrikozen in kleine stukjes
– Hak de walnoten fijn.
– Prak in een andere beslagkom de 2 bananen fijn.
– Roer hier 2 eetlepels honing door.
– Voeg de wortel, kurkuma, abrikozen, walnoten en sojamelk toe.
– Roer alles goed door elkaar.
– Doe de havermout, amandelmeel, bakpoeder en zout in een andere kom en meng dit door elkaar.
– Als dit goed gemengd is, voeg je dit bij de andere ingrediënten.
– Meng alles weer goed door elkaar.
– Doe het mengsel in de quichevorm en bak de taart in 45 minuten goudbruin op 180 graden.
Eet smakelijk!