Review Kooc


Ik kreeg 3 maaltijden van Kooc opgestuurd om te testen. In dit artikel lees je wat ik hiervan vind.

Over Kooc

Kooc levert dagverse, kant-en-klaar maaltijden aanbieden zonder toevoegingen en vrij van gluten, lactose en caseïne. Zo kan je op een gezonde en verantwoorde manier genieten van een “kant-en-klaar” maaltijd. Daarnaast is Kooc 100% biologisch en de vis wordt duurzaam gevangen.

De maaltijden van KOOC worden 4 dagen in de week koelvers aan huis bezorgd door POSTNL fooddelivery.

Mijn eerste indruk

De maaltijden werden gekoeld aangeleverd in een stijlvolle doos. In de doos zitten 3 aluminium menuschalen met elk één afgemeten maaltijd.

De maaltijden zien er super vers uit en op het eerste oog zijn het ruime maaltijden.

Bloemkoolnasi met kipsaté en atjar

bloekoolnasi kooc
Bloemkoolnasi met saté en atjar

Als eerste testte ik de bloemkoolnasi met kipsaté en atjar. Ik was zo benieuwd naar de kipsaté. Dat had ik al zo lang niet meer gegeten.

Ik heb de maaltijd opgewarmd in de oven. Op de verpakking stond dat je hem afgedekt in de aluminium menuschaal 25 minuten op 150 graden moest opwarmen. Na 25 minuten was de maaltijd nog niet warm genoeg. Dus heb ik hem nog 10 minuten langer op 200 graden gedaan.

De smaak was echt lekker. De bloemkoolnasi was goed qua kruiden. De kipsaté had van mij wel iets kruidiger mogen zijn. Maar er zaten goede stukken kip in.

Aziatische kipburger met bataatfrites en groente

Aziatische kipburger met bataatfrites en groente

De tweede maaltijd die ik testte was de Aziatische kipburger met bataatfriet en groente. Ik had wel zin in frietjes en dan zijn bataatfrietjes een gezonde oplossing.

Ik heb deze maaltijd wederom opgewarmd in de oven. Wel heb ik meteen de graden op 180 gezet, zodat de maaltijd na 30 minuten goed warm was.

Toen ik de kipburger proefde dacht ik meteen, he dit is niet alleen kip. De smaak zat tussen een vegetarische burger en een gewone burger in. Dus heb ik gelijk de ingrediënten gecheckt. En mijn gevoel klopte. Er zitten kikkererwten bij in en dat proef je. Ik vind het een lekker alternatief voor alleen vlees. De ketchup die bij de maaltijd zit, vind ik een beetje zuur. Niet helemaal mijn ding. De boontjes en bataatfriet daarin tegen zijn echt super lekker!

Ik vond het dan ook jammer dat de maaltijd alweer op was 🙂

Wilde zalm met rode rijst en zeekraal

Kooc maaltijd
Wilde zalm met rode rijst en zeekraal

De laatste maaltijd die ik testte was de wilde zalm met rode rijst en zeekraal. De eerste indruk was dat het er kleurrijk uitzag voor ik hem opwarmde.

Ook deze maaltijd warmde ik weer op de oven en wederom gelijk de oven weer op 180 graden. Blijkbaar verschilt dit toch per oven.

Dit is toch wel de meest favoriete maaltijd van de 3 maaltijden die ik mocht testten. Ik had nog nooit rode rijst gehad, de smaak is heel zacht.
De zalm was lekker qua smaak. Helemaal in combinatie met de kerriesaus die eronder zat. De hoeveelheid van de maaltijd was ook prima!
Kortom, een echte aanrader!!

Tot slot

Ik heb met veel plezier de maaltijd getest en ben overtuigd. Kant en klaar, maar toch gezond! Het kan!! Ik vond het heerlijk om een keer niet te hoeven koken. Dus wil je een keer snel en makkelijk dan is dit een goede optie!

Ik kreeg wel opmerkingen dat de maaltijden wel wat duur zijn, maar ik denk dan, wat betaal je als je een ongezonde maaltijd laat thuisbezorgen? Dan ben je ook dit bedrag kwijt. En je krijgt een kwalitatief goede maaltijd voor je geld!

Maar niet getreurd, als je de maaltijd wat aan de prijs vind, want ik mag 15% korting weggeven op jouw bestelling bij Kooc. Klik op onderstaande button en kies jouw maaltijden. Voer bij het afrekenen de volgende kortingscode in: Remke_glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *