glutenvrije pompoensoep met wortel



De tijd van pompoen is weer aangebroken en ik maakte daarom een verwarmde pompoensoep met wortel, gember en kokosmelk.
Een simpel, maar heerlijk recept!

Door de toevoeging van kokosmelk wordt deze pompoensoep heerlijk romig.

En wist je trouwens dat gember een ontstekingsremmende functie heeft en het bevorderd ook nog eens de opname van voedingsstoffen. En voor de koukleumen onder ons, je wordt er heerlijk warm van!



Ingrediënten: (voor 4 grote kommen)
– 1 flespompoen
– 2 grote winterwortels
– 1 grote ui
– 1 stukje gember van ongeveer 3 cm
– 2 tenen knoflook
– 400 ml kokosmelk
– 1 liter groentebouillon (ik gebruik de glutenvrije bouillonblokjes van de Jumbo)
– zout en peper na smaak
– plantaardige boter om in te bakken

Overige benodigdheden:
– kookpan
– staafmixer

Bereidingswijze:
– Schil de gember en snij deze in dunne plakjes.
– Snipper de ui en pers de knoflook.
– Schil de pompoen en wortel en snij deze in grove stukken.
– Verhit de boter in een kookpan en roerbak de ui glazig.
– Voeg de knoflook en gember toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten.
– Voeg de pompoen en wortel toe. Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten. Blijf roeren en let op dat het niet aanbrand!
– Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken. De wortel en pompoen moet gaar zijn als je er met een vork inprikt.
– Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met de staafmixer.
– Schenk de kokosmelk erbij en verwarm het geheel nog ongeveer 5 minuten goed door.
– Voeg zout en peper na smaak.


Tip1: Serveer de soep met glutenvrij brood of soepstengels.
Tip 2: Heb je kokosmelk over? Deze kan je prima invriezen voor een later moment. Zo hoef je niets weg te gooien.


Eet smakelijk!

Wil je naast deze pompoensoep met wortel meer inspiratie? Kijk dan ook eens bij de andere recepten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *