Glutenvrij kookboek

Een tijdje geleden kreeg ik het kookboek “Geniet Glutenvrij” van Met Zonder Gluten opgestuurd om te testen.
In deze review lees je wat ik van dit kookboek vind.


Wie zijn Met Zonder Gluten?


Wat voor Stefan en Ilona begon als een hobby, is uitgegroeid tot groot succes.
In 2013 waren ze samen uiteten. Stefan zijn hoofdgerecht was prachtig opgemaakt en die van Ilona was kaal, zonder sausjes e.d. Dit omdat Ilona glutenvrij moet eten.
Toen bedachten ze dat dit ook anders kon … Ze begonnen een foodblog met tips en recepten. En dat was zo’n succes dat ze inmiddels al 3 kookboeken hebben gemaakt.

In 2016 verscheen het kookboek “Opscheppen” op de markt, gevolgd door het kookboek “Opscheppen 2” in 2018 en het laatste kookboek “Geniet Glutenvrij” verscheen in 2020.

En dit laatste kookboek mocht ik testen!


De eerste indruk van “Geniet Glutenvrij” kookboek …


“Geniet Glutenvrij” is een hardcover kookboek met stevig papier en prachtige foto’s.

In het kookboek vindt je 53 glutenvrije EN vegetarische recepten onderverdeeld in ontbijt, taart, lunch & spreads, dranken, soep, diner en dessert. Daarnaast staan er handige tips, verhalen en een weekmenu in.

Ook staat er bij elk recept heldere allergie-informatie en tips om een recept bijv lactosevrij te maken. Wat voor mij natuurlijk erg handig is! Aangezien ik zowel gluten- als lactosevrij moet eten.

Allergeen informatie in het boek.


Waar kun je het kookboek “Geniet Glutenvrij” kopen?


Het kookboek is de koop op de website van Met Zonder Gluten of bij Bol.com.
De prijs van het boek is €24,95.


Mijn ervaring met dit kookboek …


Ik heb 5 recepten uit het kookboek gemaakt om te testen. Wat mij opvalt aan de recepten is dat het simpele recepten zijn zonder al te ingewikkelde ingrediënten. En nog belangrijker, je hoeft niet uren in de keuken te staan. En daar hou ik van!Alleen bij de bokkenpootjes kwam ik erachter dat de amandelen wel bij de ingrediënten stonde, maar niet in het recept zelf. Gelukkig waren de foto’s zo helder, dat je alsnog prima wist wanneer je ze moest toevoegen. (voor ze in de oven gaan 🙂 )

De smaken van de recepten die ik gemaakt heb, vind ik goed in balans. En ook de mensen in mijn omgeving die wel gluten eten, vonden de recepten heerlijk! En het grootste compliment is dat ze niet konden proeven dat het “glutenvrij” was.


Wat ik ook erg prettig vind is dat er tips worden gegeven hoe je een recept kan aanpassen als je bepaalde allergenen niet mag hebben. En de er staat bij een aantal recepten een alternatief wat je kunt gebruiken als je een recept bijv. lactosevrij wilt maken.


Wat ik ook erg leuk vind is het hoofdstuk over glutenvervangers. De meesten kende ik al, maar toch is het handig om het even op een rijtje te zien. Ik denk dat dit vooral super makkelijk is voor mensen die net glutenvrij eten.

Dat geld ook voor het hoofdstuk “een thuis met zonder gluten”. Dit is erg handig als je pas glutenvrij eet en je huisgenoten wel gluten eten.

Mijn eindoordeel over het kookboek “Geniet Glutenvrij” …


Ik ben erg verrast over het kookboek. Ik heb meerdere glutenvrije kookboeken in de kast staan, maar vaak doe ik hier weinig mee. Maar dit is een kookboek die ik wel vaker zou gebruiken. Er staan namelijk nog veel meer recepten in die ik wil proberen.

En omdat er zoveel meer in staat dan alleen recepten, vind ik dat dit boek zich onderscheid van de andere glutenvrije kookboeken.
Ik vind de prijs dan ook meer dan normaal voor zo’n uitgebreid kookboek!

Wil je meer informatie over dit kookboek of meer weten van Met Zonder Gluten ? Kijk dan snel op hun website!
Volg mij ook op facebook en instagram voor nog meer inspiratie! Of kijk bij mijn andere inspiratie artikelen.Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn, dit heeft geen invloed op mijn mening.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *