Een tijdje geleden maakte ik deze brownie met vijg en pistachenoten. En dat was een groot succes! Zelfs de gluten etende mensen in mijn omgeving vonden hem onwijs lekker! Dus tijd om hem hier te delen!

Ingrediënten: (voor vorm van 20 bij 20 cm)
– 1 pak glutenvrije browniemix van Holland & Barret
– 4 eieren
– 130 gram plantaardige margarine
– 7 a 8 verse vijgen
– 1 handje pistachnoten
– margarine om bakvorm in te vetten

Bereidingswijze:

– Verwarm de oven voor op 145 graden.
– Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
– Ontvel de vijgen en snij deze afhankelijk van de grote in 2 of 3 plakken.
– Dop de pistachenoten en hak deze fijn.
– Smelt de boter en laat deze afkoelen.
– Klop de eieren los.
– Voeg de afgekoelde boter toe en mix het geheel ongeveer 2 minuten op een lage stand.
– Voeg de browniemix toe en mix het geheel ongeveer 3 minuten tot een egale massa.
– Doe het beslag in de bakvorm. Strijk deze glad.
– Leg de plakjes vijg op het beslag en druk deze heel voorzichtig een klein beetje aan.
– Strooi de pistachenoten over de brownie.
– Bak het geheel in ongeveer 45-55 min af.
– De bovenkant van de brownie moet droog en een klein beetje stevig zijn. De binnenkant moet nog wat smeuïg zijn.
– Laat de brownie afkoelen en snij hem dan in kleine vierkantjes.

Eet smakelijk!

De ingrediënten


Brownie voordat hij de oven in gaat
Ready to eat!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.