crostata nutella

Crostata nutella is een Italiaans zanddeeg taartje gevuld met gluten- en lactosevrije chocoladepasta die het prima doet bij een kop koffie of als dessert.
Ik gebruikte de mix die ik een tijdje geleden van Italian Market kreeg.

Ingrediënten: (voor 10 stuks)
– 225 gram mix per dolci ( ik gebruikte de mix van Nutrifree)
– 110 gram plantaardige margarine + beetje om in te vetten
– 100 gram suiker
– 1 ei
– geraspte schil van een halve citroen
– 1 pot lactosevrije chocoladepasta (hier vind je een aantal lactosevrije chocoladepasta’s)

Overige producten:
– 10 aluminium bakvormpjes
– 2 vellen bakpapier
– deegroller
– keukenmachine
– vershoudfolie

Bereidingswijze:
– Vet de vormpjes goed in met margarine.
– Zet alle producten klaar voor gebruik en rasp de citroenschil.
– Doe de suiker en boter in een kom en mix deze goed door elkaar.
– Zet de deeghaak op de keukenmachine (of kneed het deeg straks met de handen).
– Voeg de mix toe en kneed alles goed door elkaar. Het wordt nu nog geen deegbal!
– Voeg het ei en de citroenrasp toe en kneed alles tot een samenhangende deegbal.
– Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Leg daar 3/4 van de deegbal op en dek af met het 2e vel bakpapier.
– Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 3 mm dik.
– Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
– Doe in elk bakvormpje een flinke lepel chocoladepasta.
– Rol het overige deeg uit en snij daar kleine hartjes uit.
– Leg deze hartjes op de chocoladepasta.
– Bak de crostata’s gaar in ongeveer 30-45 min.
– Laat ze goed afkoelen en verwijder ze dan uit de vorm.

Eet smakelijk!!!

Crostata nutella voordat ze in de oven gaan.
Crostata Nutella

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.