Meestal gebruik ik kipfilet alleen door gerechten heen, maar eigenlijk is dat zonde. Je kan er zoveel meer mee doen. Daarom maakte ik voor dit gerecht een gevulde kipfilet met pistachenootjes.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 2 kipfilets
– 50 gram gepelde pistachenootjes
– 2 eetlepels lactosevrije roomkaas
– 10 plakjes spek
– ovenaardappeltjes met rozemarijn (ik gebruikte die van de Coop)
– 400 gram sperzieboontjes
– snufje nootmuskaat
– zout en peper
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Hak de pistachenootjes fijn en meng dit met de roomkaas.
– Kruid de kipfilet aan de buitenkant met zout en peper.
– Snij de kipfilet in de lengte in en vul deze met het pistachemengsel.
– Rol de kipfilet in het spek.
– Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
– Zet ondertussen de aardappeltjes bij in de oven en bereid deze volgens verpakking. (ik deed ze ongeveer net zo lang in de oven als de kipfilet, want ik vind het lekker als ze goed bruin zijn)
– Keer zowel de kipfilet als de aardappeltjes regelmatig.
– Maak de sperzieboontjes schoon en kook deze gaar.
– Als de sperzieboontjes gaar zijn, giet ze af en strooi er wat nootmuskaat op.
Eet smakelijk!
Heerlijk ja inderdaad ik ben ook wat inspiratieloos met
Kipfilet alvast dank voor deze leuke combi ik ga het proberen