glutenvrije cake

Deze cake zit tussen cake en taart in! De combinatie van walnoten en chocola doen het wat mij betreft altijd goed in een cake.

Ingrediënten:
– 200 gram glutenvrije bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 gram lactosevrije margarine
– 3 grote eieren
– 200 gram witte basterdsuiker
– 75 gram walnoten
– 75 gram pure chocola

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom.
– Mix de boter met de suiker tot een glad geheel.
– Voeg hier een voor een de eieren bij.
– Mix tot je een luchtig geheel krijgt.
– Spatel nu voorzichtig de bloem en bakpoeder door het mengsel.
– Hak de walnoten en chocola in kleine stukjes.
– Voeg dit aan het beslag toe en roer het voorzichtig door. Zorg ervoor dat je niet het lucht uit het beslag roert.
– Vet een springvorm in (of bekleed een springvorm met bakpapier)
– Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 45 min goudbruin.
– Prik met een sateprikker in de cake. Blijft er niets meer aan de prikker zitten? Dan is je cake klaar!
Laat hem even afkoelen voor je de springvorm verwijderd.

Eet smakelijk!

glutenvrije cake


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *