Na vele pogingen om een lekker deeg voor een quiche te maken is het eindelijk gelukt! En wist je dat je eindeloos kan variëren met de ingrediënten van een quiche? Ik maakte hem dit keer vegetarisch met broccoli, doperwtjes en Parmezaanse kaas. Maar je kan eigenlijk alles soorten groente en/of vlees gebruiken!

Ingrediënten: (voor een quiche van 16-20 cm)
Voor de bodem:
– 130 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
– 65 gram plantaardige margarine
– 1 ei
– 20 ml koud water
– snufje zout
Voor de vulling:
– 6 eieren
– 300 gram broccoli
– 300 gram doperwtjes
– 20 gram Parmezaanse kaas
– zout/peper
Voor de topping:
– 40 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
– Doe de zelfrijzend bakmeel, zout, ei, water en boter in een mengkom.
– Kneed het geheel met de keukenmachine (met kneedhaak) tot een egale deegbal. (heb je geen keukenmachine, kneed dan het geheel met de handen)
– Zet de deegbal ongeveer 10 minuten in de koelkast.
– Maak de broccoli schoon en kook deze met de doperwtjes beetgaar.
– Vet de springvorm in en bekleed deze met het deeg. (let op: dit is een plakkerig karweitje, maar als je de achterkant van een lepel vochtig maakt kun je het deeg makkelijke over de springvorm verspreiden! Het komt goed!! :))
– Zet de springvorm weer even kort in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Kluts de eieren in een kom met zout en peper na smaak. Roer hier 20 gram Parmezaanse kaas door.
– Leg de groente in de springvorm en giet hier het eimengsel over.
– Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas over de quiche.
– Bak de quiche in ongeveer 40-60 minuten gaar. (afhankelijk van de oven. Ik zette de laatste 15 minuten de oven op alleen onder warmte.)

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.