In veel satesauzen zitten gluten en lactose. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf satésaus te maken? Met maar 5 ingrediënten tover je in no-time een heerlijke satésaus op tafel.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 6 eetlepels pindakaas
– 250 ml water
– 3 eetlepels glutenvrije ketjap manis
– 1 eetlepel sambal
– 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:
– Meng in een steelpan de pindakaas, ketjap, sambal en honing goed door elkaar.
– Voeg het water toe en verhit de pan op een laag vuurtje.
– Blijf ondertussen goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
– De satésaus is klaar wanneer je een warme, egale massa hebt! Hoe langer je de satésaus door verwarmt, hoe dikker de satésaus wordt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *