Een appeltaartje voor een persoon, hoe handig is dat? Met dit recept tover je in no- time een heerlijk verwennerijtje op tafel.

Ingrediënten: (voor 1 mini taartje)
– 100 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
– 50 gram boter
– 85 gram suiker
– 1 ei
– 2 eetlepels lactosevrije melk
– 1 appel
– 1 eetlepel kandijsuiker
– snufje kaneel

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bekleed een kleine vorm met bakpapier. (ik gebruikte een stenen ovenschaaltje, maar een springvorm kan ook)
– Doe de zelfrijzendbakmeel, boter, suiker, ei en melk in een kom en mix dit door elkaar tot het een glad beslag is.
– Doe het beslag in de bakvorm.
– Schil de appel en snij deze in plakjes.
– Meng de kaneel door de appelplakjes.
– Druk de appelplakjes in het beslag.
– Strooi de kandijsuiker over het taartje.
– Bak het taartje in ongeveer 20 minuten gaar. (afhankelijk van de oven, de taart is gaar als je er een saté prikker inprikt en deze er weer schoon uitkomt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *