glutenvrije moederdagtaart

Zondag 12 mei is het weer moederdag. En hoe verras jij je moeder? Met deze heerlijke Moederdag taart kun jij je moeder compleet verrassen. En dit recept is ook erg geschikt om samen met kinderen te maken!

Ingrediënten: (voor 1 grote plaatcake, 12-16 stukjes)
Voor de cake:
– 1 pak glutenvrij cakemix (ik gebruikte die van Holland & Barret)
– 225 mg plantaardige margarine (+ een beetje om in te vetten)
– 4 eieren
Voor de decoratie:
– 4 pakjes lactosevrije slagroom
– 6 zakjes klopfix
– 4 flinke eetlepels roze poedersuiker (ik gebruikte die van Poederpret)
– 3 eetlepels kristalsuiker
– 1 bak verse aardbeien
– lactosevrije chocoladehartjes (ik gebruikte die van Biovegan)
Overige belangrijke materialen:
– keukenmachine
– springvorm voor plaatcake
– spuitzak met spuitmond voor toefjes
– bakpapier

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de eieren, margarine en cakemix in de keukenmachine en mix dit tot een luchtig deeg.
– Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
– Stort het deeg in de springvorm en strijk deze voorzichtig glad.
– Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin. De cake is gaar als je er met een satéprikker inprikt en deze er weer schoon uitkomt.
– Laat de cake helemaal afkoelen. (Dit is belangrijk omdat je er straks slagroom op doet.)
– Klop 2 pakjes slagroom stijf met 3 zakjes klopfix en 2 eetlepels suiker.
– Smeer de cake in met de slagroom. Laat hierbij ongeveer 2 cm van de rand vrij. (Hier komen straks toefjes slagroom)
– Snij de aardbeien in tweeën en bedek hiermee de slagroom.
– Klop de andere 2 pakjes slagroom stijf met 3 zakjes klopfix, 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels roze poedersuiker.
– Spuit rondom toefjes slagroom op de rand.
– Leg op elke toefje slagroom een chocoladehartje.

Eet smakelijk!

Moederdag taart met aardbeien
glutenvrije moederdagtaart



One thought on “Moederdag taart met aardbeien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *