Een tijdje geleden kreeg ik een Ecostoof opgestuurd om te testen. Dat deed ik natuurlijk met alle liefde. In dit artikel lezen jullie wat mijn bevindingen zijn. Daarnaast mag ik tot 12 maart €10,00 korting weggeven!


Wat is een Ecostoof?

De Ecostoof is een de “oude hooikist in een nieuw jasje”.
Ik weet nog dat mijn oma vroeger bepaalde gerechten in bed zette om langzaam te laten garen. En daar moest ik ook meteen aan denken toen ik de werking van de Ecostoof zag.

De Ecostoof is zeg maar een warm nestje voor je pan met eten, zodat het langzaam gaart zonder dat je extra gas of stroom verbruikt. Het is gemaakt van linnen met daarin wol en bevat een bodemplaat van kurk. De “deksel” bevat een reflecterende textiellaag en deze combinatie zorgt voor een perfecte warmte-isolatie.

Voor meer informatie kijk dan op de site van Ecostoof!


Hoe werkt het?

Je doet de ingrediënten in een pan, brengt deze kort aan de kook en zet daarna de pan in de Ecostoof. Je trekt het koord aan en het relaxen kan beginnen 🙂 Want de Ecostoof doet de rest!


Mijn eerste indruk …

De uitstraling van de Ecostoof vind ik echt super gaaf! De kleuren passen goed bij elkaar en de stof voelt heerlijk aan.
Het formaat van de Ecostoof is mooi groot, maar doordat je de Ecostoof aantrekt met een koord past in principe elke pan er goed in!


Wat vind ik ervan …

Ik heb de Ecostoof nu met verschillende maaltijden geprobeerd en ik ben enthousiast! Als eerste maakte ik er glutenvrije pasta in. Waar normaal glutenvrije pasta nog wel eens erg plakkerig kan worden, was dat nu niet het geval! De pasta kwam er perfect uit!

Glutenvrije pasta uit de Ecostoof


En ook rijst erin garen is echt heel makkelijk! Even de rijst met het water aan de kook brengen en dan in de Ecostoof en wederom perfect gare rijst!

Rijst koken is ook super simpel!

En ook pastasaus maken is echt super makkelijk! Even het gehakt aanbraden, groente meebakken, bouillon en tomaten erin, kort aan de kook brengen en in de Ecostoof. Na ongeveer 45 min heb je een heerlijke pastasaus!

Pastasaus uit de Ecostoof


Conclusie + €10,00 korting op je Ecostoof

Je kan wel zeggen dat ik een fan ben geworden van de Ecostoof! De smaken van je eten blijven puur en lekker! Je eten brand nooit aan en je hoeft er niet naar om te kijken!

En daarnaast vind ik de Ecostoof echt super handig om mee te nemen! Doordat soms bij andere mensen glutenvrij koken lastig is ivm kruisbesmetting, maak ik wel eens een grote pan eten om mee te nemen, zodat we wel met elkaar kunnen eten. Met de Ecostoof kan je dit prima meenemen en is de maaltijd nog warm bij aankomst!

De aanschaf van de Ecostoof is wel wat prijzig in aanschaf. De prijs is namelijk €89,00. Maar ik vind hem dit geld wel waard! En bedenk je dat je natuurlijk ook gas en elektriciteit bespaard, omdat je eten maar hooguit 5 minuten op het gas staat.

Wil jij nou ook een Ecostoof, dan kan je deze tot 12 maart a.s met €10,00 korting bestellen bij Ecostoof. Gebruik hiervoor de kortingscode: glutenvrij

Binnenkort ga ik nog een artikel maken met verschillende recepten die je kan maken met de Ecostoof!Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn om te testen. Dit heeft geen invloed op mijn mening over de producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *