Je kent het vast wel, je moet gluten- en lactosevrij eten, maar niet alle restaurants kunnen hier rekening mee houden. Ook ik vond het de eerste keer erg spannend. Tot ik dit pareltje ontdekte! En nu ga ik regelmatig lunchen of dineren bij restaurant Wollegras. En hoe tof is het dat ik in dit artikel een review mag maken over het gluten- & lactosevrij eten bij dit restaurant. Ik neem jullie graag mee in dit gluten- & lactosevrije feestje, want dat is keer op keer!


Natuurgebied Bargerveen …


Restaurant Wollegras is gelegen in het natuurgebied Bargerveen.

Eet pure gerechten, kom tot rust in het eigentijdse, natuurlijke interieur of verras je gasten met een leuk feest.

Sinds 2018 zijn Ilse en Daniek, trotse eigenaren van restaurant Wollegras. Je vindt het restaurant aan de rand van het natuurgebied Bargerveen en naast de grootste schaapskooi van Nederland, in het mooie Drenthe.

Doordat het restaurant grotendeels voorzien is van glas, kun je ook van binnenuit zeer mooi genieten van het weidse landschap. Wanneer de schapen en runderen terugkeren naar de schaapskooi, zit je dus echt op de eerste rang.


Lunchen bij Wollegras …

Een tijd geleden heb ik voor het eerst geluncht bij Wollegras. En wat een cadeautje was dat! Daniek en Ilse hebben een aparte oven voor glutenvrij brood. (tip reserveer wel even voor tijd! Zodat zij rekening kunnen houden met de voorbereidingen) Ik koos voor een glutenvrij broodje met daarop de welbekende Drentse nagelhout.


gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
Glutenvrije broodje met nagelhout
gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
Heerlijke salade bij het broodje

Dineren bij wollegras …

Ook heb ik regelmatig gedineerd bij Wollegras. Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat alles vers is en hoe leuk is het dat de koks de kruiden net voor het koken uit de groente tuin halen!


gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
De koks halen de verse groente/ kruiden uit de tuin

Een tijdje geleden heb ik mij heerlijk laten verrassen door Daniek met een heerlijk 4 gangen menu. Als voorafje een gluten- en lactosevrije broodje op het terras met daarbij een lactosevrije boter en een gluten- en lactosevrij dip.
Dit was echt al een feestje op zich, het uitzicht, heerlijk luchtig glutenvrij brood en een goed glas wijn! En ook de bediening houdt enorm veel rekening tijdens het serveren met kruisbesmetting.


gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
Het voorafje op het terras …

Vervolgens was het tijd om naar binnen te gaan om aan het echte werk te beginnen. Als voorafje hadden we het welbekende “groentetuintje”! Een heerlijke combinatie van verschillende wortels met gepofte glutenvrije boekweit.


gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
Gruunte tuune met verschillende soorten wortel

Daarna was het tijd voor de 3e gang. Een steaktartaar met daarop een eitje en afgemaakt met een sjalotje en augurk. Dit is toch wel echt een van mijn favoriete voorgerechten bij hen!


gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
Steak tartaar met ei, augurk en


En dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Tamme eend geserveerd met een heerlijke jus. En daarbij rode bietjes met bramen met een pastinaak crème en daarbij echt de allerlekkerste friet die ik ooit heb gehad met home made mayonaise.


En als toetje hadden we een rabarber compote met rabarber sorbet ijs met een lactosevrije panna cotta en aardbeien.


gluten- en lactosevrij eten bij restaurant Wollegras
Rabarber compote met eigengemaakt ijs en lactose vrije panna cotta


Tot slot ….

Verder kun je bij restaurant Wollegras ook terecht voor een kop koffie en thee met dit heerlijke uitzicht! Of voor een heerlijke cocktail. Ik kan oprecht zeggen dat dit een parel van een restaurant is in een prachtig natuurgebied! Dus ben je in de buurt, ga dan zeker naar dit prachtige restaurant voor een heerlijke lunch, diner of gewoon lekker een kop koffie, want hier hebben ze echt verstand van gluten- & lactosevrij eten!Kijk voor meer informatie over dit pareltje op de site van restaurant Wollegras.

Wil jij nou meer inspiratie, reviews of blogs lezen, kijk dan bij mijn vorige berichten of volg mij op facebook of instagram.(Dit artikel is niet gesponsord en is tot stand gekomen uit eigen beweging)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *