Het lijkt misschien ingewikkeld om zelf pitabroodjes te maken, maar dat is het absoluut niet. In dit recept laat ik je zien hoe je heel simpel zelf een broodje shoarma maakt.
Ingrediënten: (voor 6 pitabroodjes)
– 400 gram glutenvrije bloem
– 300 ml warm water
– 1 eetlepel olie
– 5 gram gedroogde gist
– 1 theelepel zout
Voor de shoarma:
– 500 gram shoarmavlees
– 1 lenteui
– 1 zakje ijsbergsla
– knoflooksaus (Yildriz)
Bereidingswijze:
– We gaan beginnen met het maken van de pitabroodjes. Want deze moeten een tijdje rijzen.
– Doe 300 ml warm water in een maatbeker en voeg hier 5 gram droge gist aan toe.
– Roer de gist goed door het water en laat deze enkele minuten staan.
– Doe de bloem, de olie en het gistwater in een keukenmachine met kneedhaak en kneed het tot een egaal deeg.
– Voeg nu het zout toe. (Doe dit niet te vroeg, want zout mag niet direct in aanraking komen met gist, want dan verliest de gist zijn werking!)
– Kneed alles nogmaals kort door elkaar.
– Verdeel het deeg in 6 porties. En draai hier ballen van.
– Leg bakpapier op 2 bakplaten, druk de ballen plat tot je mooie ronde platte broodjes hebt. Bestrooi ze aan beide kanten met een klein beetje bloem. (let op dat je genoeg ruimte over laat! Ik deed 3 ballen per bakplaat.)
– Dek de broodjes af met een theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen. (het deeg hoeft niet te vermenigvuldigen zoals bij gewoon brood!)
– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Snij de lenteui in stukjes.
– Bak de broodjes in ongeveer 10-15 minuten licht goudbruin.
– Verhit wat olie in de pan en bak de shoarma bruin. Voeg aan het einde de lenteui toe en bak deze kort mee.
– Serveer de shoarma met de pitabroodjes en wat ijsbergsla en knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Dankjewel vd het recept ik Sla hem op