Een Oosterse stamppot van zoete aardappel en paksoi. In combinatie met hamblokjes en een scheutje ketjap, maakt deze stamppot tot een verrassing.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 500 gram zoete aardappel
– 1 paksoi
– 200 gram hamblokjes
– 1 ui
– scheutje glutenvrije ketjap
– ongeveer 50 ml lactosevrije melk
– zout en peper naar smaak
– olie om in te bakken

Bereidingswijze:
– Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.
– Kook de zoete aardappel gaar.
– Snij de paksoi en ui in kleine stukjes.
– Verhit een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig.
– Voeg hamblokjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
– Roerbak dit ongeveer 5 minuten.
– Voeg de groene stukken van de paksoi toe en een scheutje ketjap.
– Verhit de lactosevrije melk en maak samen met zoete aardappel een puree.
– Voeg de paksoi met hamblokjes toe en stamp alles goed door elkaar.
– Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Stamppot zoete aardappel met paksoi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *