Het is weer de 15e van de maand. En dus weer een nieuwe #wijbloggenglutenvrij. Deze maand is het thema “glutenvrije vakantie”.

Ik heb voor dit artikel Marit (van maak het glutenvrij) 5 vragen gesteld over hoe zij haar vakantie’s voorbereid.

1. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? En waarom is dit jouw favoriete vakantiebestemming?

Dit is moeilijk kiezen, ik ga voor twee: New York en Italië. Met name omdat het hier heel vanzelfsprekend is om glutenvrij te eten en restaurantpersoneel ook exact begrijpt wat coeliakie inhoudt. En hoe strikt het komt met kruisbesmetting. Waar dit ook net zo goed geregeld is? Londen!

Marit in New York

Ben je nieuwsgierig naar Marit haar ervaringen in New York? Hier vind je haar ervaringen in New York.

2. Hoe bereid jij je voor op vakantie? Kies jij jouw bestemming bij het glutenvrije aanbod of kies jij jouw bestemming en zoek je dan uit wat het glutenvrije aanbod daar is. 

Tot nu toe heb ik het op beide manieren meerdere keren aangepakt. Soms werd de bestemming voor mij gekozen, bijvoorbeeld bij een weekendje weg met familie. Dan pas ik me aan de situatie aan en onderzoek ik van tevoren grondig wat er in die omgeving te vinden is. Van restaurants tot winkels. New York en Londen waren beide wel bestemmingen die stonden op mijn glutenvrije bucketlist. Het lijkt me vrij frustrerend trouwens, om van tevoren al te weten dat een locatie niet helemaal glutenvrij-proof is. Maar ook dat zul je overleven en is een kwestie van aanpassen.

3. Zijn er specifieke dingen die je altijd meeneemt op vakantie? En hoe doet je dat als je met het vliegtuig reist? 

Brood voor de eerste dagen, koekjes, crackers en drinkbouillon. En soms ook mijn eigen tosti-ijzer. In het vliegtuig neem ik hetzelfde mee, maar dan in mindere hoeveelheid vanwege het maximaal aantal kilo’s.

De tosti ijzer kan gewoon mee op vakantie 🙂

4. Je bent onder andere naar New York geweest, hoe is jouw ervaring mbt glutenvrij eten als je met het vliegtuig reist?

Destijds vond ik het wel lastig dat je niet tot in oneindigheid je eigen producten mee kunt nemen. Achteraf was dat ook totaal niet nodig, in New York is zóveel te krijgen. In het vliegtuig zelf heb ik trouwens ook prima gegeten. Ik had dit van tevoren aangegeven bij Lufthansa/United en alles stond voor me klaar. Ik kreeg zelfs eerder dan de andere passagiers mijn eten. 

Onderweg in het vliegtuig was het prima geregeld!

5. Wat is jou ultieme tip voor een onbezorgde glutenvrije vakantie?

Geniet! Het is zo cliché maar waar. Van tevoren kan ik me elke keer opnieuw druk maken over het eten op een bepaalde bestemming. En dat heeft dan als gevolg dat ik teveel eten meeneem, wat ook weer allemaal mee terug moet. Overal is wel iets te krijgen en daar word je ook creatief van. En als ik het in een bepaalde situatie even niet meer zie zitten, denk ik altijd: ‘ach, het is maar eten!’ 

Wil jij nou meer lezen over Marit haar ervaringen op vakanties, check dan even haar site of facebook!

Tot slot

Elke maand bloggen wij met meerdere glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Ben jij nou nieuwsgierig naar de blogs van de andere bloggers? De bloggers die deze maand meedoen zijn:

www.ikbenglutenvrij.nl
www.glutenvrijinutrecht.nl
www.metzondergluten.com
www.roselicious.be
www.yacinthapex.nl/blog
www.missglutenvrij.nl
www.bakersandfakers.nl

2 thoughts on “#wijbloggenglutenvrij: 5 vragen aan Marit over haar glutenvrije vakantievoorbereidingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *