Ik ben gevraagd om mee te doen aan #wijbloggenglutenvrij. Maar wat houdt dat nou precies in? Elke 15e van de maand schrijven een aantal glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp.
Maar waarop op de 15e van de maand hoor ik je denken? Dit is omdat 15 februari de geboortedag is van Dr. Willem Karel Dicke, de kinderarts die als eerste het glutenvrije dieet ontwikkelde.
Daarom lees je vanaf nu elke 15e van de maand een #wijbloggenglutenvrij artikel op mijn website.
Deze maand is het onderwerp “glutenvrij en vegetarisch”. In dit artikel lezen jullie mijn favoriete vegetarische recept.
Glutenvrij en vegetarisch
Ik eet met regelmaat vegetarisch. Ik ben geen vegetariër, want daarvoor vind ik een stukje vlees veel te lekker. Maar dit gerecht is toch wel een van mijn favorieten. Hij is ook ideaal als je meer mensen te eten krijgt, want je kan hem prima even van te voren voorbereiden.
Regelmatig varieer ik met de ingrediënten, vaak kijk ik wat ik in huis heb qua groente. Wel zitten er altijd kikkererwten en linzen in ter vervanging van vlees. Zo kom je toch aan de juiste voedingsstoffen.
Ingrediënten: (voor 3 personen)
– 1 blikje kikkererwten
– 1 blikje linzen
– 1 blikje mais
– 1 zak roerbakgroente (ik gebruik het liefst de Mexicaanse of champignon)
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 flinke theelepels kurkuma
– 2 theelepels gemalen komijn
– 2 theelepels paprikapoeder
– zout en peper naar smaak
– 1 lenteui
– 1/2 zak nachochips
– paar plakjes lactosevrije kaas
– olie om in te bakken
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Verhit wat olie in de pan.
– Roerbak de groente tot deze bijna gaar is.
– Voeg de linzen, kikkererwten en mais toe en bak deze kort mee.
– Roer de kruiden en tomatenpuree door het groentemengsel en voeg zout en peper naar smaak toe.
– Doe het groentemengsel in een ovenschaal.
– Snij de lenteui in kleine stukjes.
– Leg de nachochips erop, strooi hier de lenteui overheen.
– Tot slot leg je de kaas bovenop de nachochips.
– Bak het geheel in ongeveer 10 minuten goudbruin op 200 graden tot de kaas goed gesmolten is.
Serveer de nachoschotel met bijvoorbeeld een salade of met stukjes avocado.
Eet smakelijk!
Tot slot
Zoals ik al eerder vertelde bloggen we elke maand met meerdere glutenvrije bloggers over hetzelfde onderwerp. Ben jij nou nieuwsgierig naar de andere bloggers? De bloggers die deze maand meedoen zijn:
www.glutenvrijemama.nl
www.bakersandfakers.nl
www.glutenvrijinutrecht.nl
www.metzondergluten.com
www.koosglutenloos.nl
www.ikbenglutenvrij.nl
www.homeofcomfort.nl
www.roselicious.be
Yay for nacho’s Dit maken we hier ook heel erg vaak. Heerlijk!