Het is weer bijna zover. Pasen 2019 staat voor de deur. In dit artikel vind je een aantal recepten voor de Paasdagen.
Zo vind je onder andere een heerlijke chocolade paastaart, gevulde eieren, een simpele eiersalade en inspiratie voor kaasfondue.
Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne, zonnige Paasdagen toe!
Chocolade paastaart met eigengemaakte ananas curd
Deze beauty maakte ik voor een samenwerking met de Glutenvrijemarkt.com. Het is niet een ingewikkeld recept, maar je moet er wel even tijd voor maken, maar dan steel je wel de show tijdens Pasen. Het recept vind je hier.
Chocolade paashaasjes
Zijn ze niet schattig? Deze gluten- en lactosevrije paashaasjes. Ze zijn super makkelijk om te maken en ook nog eens erg leuk om samen met kinderen te maken! Dit recept heb ik al eerder online gezet. Je vind het recept hier.
Gevulde eieren
Met gevulde eieren kun je eindeloos variëren. Ik maakte klassieke gevulde eieren en gevulde eieren met hoemoes en kurkuma.
Ingrediënten klassieke gevulde eieren:
– 5 eieren
– 3 flinke eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel lactosevrije yoghurt
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerrie
– klein beetje gesmolten margarine (om het wat steviger te maken)
– 1 theelepel peterselie
– zout en peper naar smaak
Ingrediënten gevulde ei met hoemoes en kurkuma:
– 5 eieren
– 3 flinke eetlepels mayonaise
– 1 flinke eetlepel hoemoes naturel
– 2 theelepels kurkuma
– zout en peper naar smaak
– 1 theelepel tijm
De bereiding van beide gevulde eieren is hetzelfde:
– Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard.
– Snij de eieren in tweeën en doe de eierdooiers in een kom.
– Voeg de overige ingrediënten toe en pureer alles met de staafmixer.
– Spuit de eieren op.
– Decoreer de klassieke eieren met peterselie en de hoemoes eieren met kurkuma.
Eiersalade
Eiersalade vind ik echt het perfecte gerecht voor de Paasdagen. Je kan het als tussendoortje op een toastje eten of bij de lunch/brunch op een lekker broodje. En het is heel simpel om te maken.
Ingrediënten:
– 4 eieren
– 3 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel mosterd
– 1/2 theelepel kerrie
– 1 theelepel peterselie
– zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
– Kook de eieren hard.
– Snij ze in kleine stukjes.
– Voeg de overige ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.
Frittata met groente en ei
Frittata is een dik gevulde omelet met groente. Je kan eindeloos variëren qua ingrediënten.
Ik maakte hem met courgette, gele paprika, ui, tomaatjes en lactosevrije mozzarella.
Ingrediënten:
– courgette
– gele paprika
– ui
– tomaatjes
– 3 eieren
– lactosevrije mozzarella
Bereidingswijze:
– Roerbak de courgette met de ui en paprika kort in een pan. – Doe hier wat kruiden naar smaak bij.
– Klop 3 eieren los.
– Doe het groentemengsel in een ovenschaaltje. Voeg de tomaatjes toe.
– Giet de eieren erover.
– Leg wat plakjes lactosevrije mozzarella erop.
– Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin op 220 graden.
Kaasfondue
Ik ben echt fan van kaasfondue. En nu kan je denken dat je geen kaasfondue meer kan eten als je gluten- en lactosevrij moet eten, maar niets is minder waar. Ik gebruik de kaasfondue van Emmi. Deze is lactosevrij!
Dip mogelijkheden:
– tomaatjes
– paprika
– bloemkoolroosjes
– mini kipspiesjes van merk Kips
– gekookte gnocchi
– stukjes chipolataworstjes
– nachochips
– glutenvrij brood
Eet smakelijk!