glutenvrije paashaasjes

Het duurt nog even voor het Pasen is, maar met dit recept maak je de mooiste paashaasjes chocolaatjes. En het is niet moeilijk om te doen.

Zelfs voor kinderen is dit een hele leuke bezigheid! Het is een beetje afhankelijk van de leeftijd hoeveel hulp ze nodig zijn, maar mijn buurmeisjes vonden het geweldig om te doen!

IngrediĆ«nten: (voor ongeveer 15 – 20 paashaasjes)
– 100 gram pure chocola ( ik gebruikte de 72% van Switss

Overige benodigdheden:
– pannetje water om de chocola te smelten
– kommetje om de chocola in de smelten
– uitgeprinte paashaasjes
– bakpapier om de paashaasjes op over te trekken
– stift
– wegwerp spuitzak

Bereidingswijze:
– Print de paashaasjes uit.
– Trek ze over op een stuk bakpapier.
– Verwarm het pannetje water en zet daar een ander bakje in.
– Breek de chocola in kleine blokjes.
– Smelt de chocola au bain marie. Let op dat er geen water bij de chocola komt.
– Laat de chocola een klein beetje afkoelen, zodat deze weer iets indikt.
– Zorg ervoor dat je het bakpapier klaar hebt liggen, met de getekende kant naar beneden!
– Doe de chocola in een spuitzak en knip een heel klein stukje van de voorkant af zodat je een klein gaatje hebt.
– Spuit voorzichtig de paashaasjes over met chocola. Je kunt er voor kiezen om de paashaasjes helemaal in de kleuren met chocola of alleen de lijntjes.
– Laat de chocola hard worden in de koelkast. Meestal zijn ze met 15/30 minuten hard.

Eet smakelijk!

Paashaasjes sjabloon om te printen
lactosevrije paashaasjes
Helemaal ingekleurde paashaasjes
lactosevrije paaschocola
Paashaasjes waarvan alleen de lijnen zijn gespoten

2 thoughts on “Gluten- & lactosevrije paashaasjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *