Er gaat niets boven een lekker eigengemaakt soepje. Heerlijk op zondag als avondeten met een lekker broodje of gewoon als lunch.
Ingrediënten: (voor 2 a 3 personen)
– 500 gram tomaten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel tijm
– 1 bouillonblokje
– 750 ml water
– klein klontje margarine
Bereidingswijze:
– Snij de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.
– Verhit wat margarine in een kookpan en fruit de ui en knoflook glazig.
– Snij de tomaten in blokjes en voeg deze aan de ui en knoflook toe.
– Voeg de tijm toe en roer alles even goed door elkaar.
– Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook het geheel in ongeveer 10 -15 minuten. (de tomaten moeten uit elkaar vallen)
– Pureer de soep fijn met een staafmixer. Eventueel kan je nog wat peper toevoegen.
Eet smakelijk!