Een tijd geleden maakte ik deze heerlijke chocoladetaart met lemoncurd vulling en een ganache topping. Gewoon met ingrediënten die ik nog in huis had. Een super makkelijke taart, die echt heerlijk smaakt!

Ingrediënten:
Voor de cake
– 1 pak tasty me choco cupcake/cakemix (gluten- en lactosevrij)
– 150 gram plantaardige margarine
– 4 eieren
Voor de vulling
– 1 pot Chivers Lemon curd (Albert Heijn)
Voor de ganache topping
– 200 gram pure chocolade 58% (Albert Heijn)
– 200 ml kokosmelk
Overige materialen:
– springvorm
– taartsnijder
– bakpapier
– mixer
– beslagkom
– steelpan

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
– Doe de ingrediënten voor de cake in een beslagkom en mix deze luchtig.
– Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 50-60 min gaar. (afhankelijk van je oven, de cake is gaar wanneer je met een saté prikker erin prikt en deze er weer schoon uitkomt)
– Haal de cake uit de springvorm en laat deze afkoelen.
– Wanneer de cake helemaal afgekoeld is snij je hem met de taartsnijder in 2 lagen.
– Besmeer de onderste laag met lemoncurd en leg de bovenste laag er bovenop. (zorg dat je cake echt helemaal afgekoeld is!)
– Breek de chocola in stukjes.
– Verhit de kokosmelk in een steelpannetje. Laat deze niet koken!
– Haal het pannetje van het vuur en voeg de blokjes chocola toe. Blijf roeren tot de chocola helemaal gesmolten is.
– Laat het chocolademengsel afkoelen tot hij dik van structuur is. (iets dikker dan vla)
– Besmeer de taart met de ganache en zet de taart in de koelkast om de ganache hard te laten worden.

Eet smakelijk!

Cake aan het afkoelen, overige ingrediënten staan klaar!
Tijd om de ganache hard te laten worden!
Klaar om van de taart te genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *