Risotto is niet moeilijk om te maken! En is heerlijk met ham, doperwtjes en champignons.
Ingrediënten: (voor 3 personen)
– 1 zakje Risotto Carnaroli Funghi (of een andere risotto)
– 650 ml bouillon
– scheutje witte wijn
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram hamblokjes
– 150 gram gesneden champignons
– 300 gram doperwtjes
– 2 eetlepels edelgistvlokken
– olie
– zout en peper
Bereidingswijze:
– Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook uit.
– Maak de bouillon.
– Verhit wat olie in de pan met dikke bodem en fruit de ui met de knoflook kort aan.
– Voeg de risotto rijst toe en laat deze glazig worden.
– Blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn.
– Laat de witte wijn helemaal verdampen.
– Roer wanneer de witte wijn bijna verdampt is het geheel even door.
– Zet het vuur laag!
– Voeg nu een klein scheutje bouillon toe en roer het geheel telkens goed door.
– Verhit ondertussen in een koekenpan een beetje olie. Bak hierin de hamblokjes met de doperwtjes en de champignons gaar en bruin.
– Wanneer de bouillon helemaal goed opgenomen is herhaal je deze stap. Net zo lang tot de bouillon op is en de risotto van buiten zacht is en van binnen nog een kleine bite heeft.
– Voeg nadat de laatste bouillon is opgenomen de hamblokjes met de doperwtjes en champignons toe en roer het geheel goed door.
– Voeg de edelgistvlokken toe en roer dit er eveneens doorheen.
– Breng op smaak met wat zout en peper.
Eet smakelijk!
One thought on “Risotto met ham, doperwtjes en champignons”