Het wordt weer kouder en dat vraagt om stamppotten. En wat dacht je van deze stamppot boerenkool met een twist. Heerlijk met zongedroogde tomaatjes en ui.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 kilo geschilde aardappelen
– 500 gram boerenkool
– 2 uien
– 1/2 potje zongedroogde tomaatjes
– 2 flinke eetlepels lactosevrije roomkaas
– 4 gekruide varkensfiletlapjes
– margarine om in te bakken
– olie
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Doe de aardappelen en de boerenkool in een grote pan met wat zout en kook het geheel gaar.
– Verhit ondertussen de margarine in een pan en bak de filetlapjes aan beide kanten bruin. Wikkel ze in folie om ze warm te houden.
– Snij de ui in halve ringen en de tomaatjes in stukjes.
– Verhit wat olie in de pan en fruit de ui met de tomaatjes glazig.
– Giet de aardappelen af.
– Stamp de aardappelen en boerenkool met de roomkaas door elkaar.
– Voeg de tomaatjes en ui toe en roer alles goed door elkaar.
– Breng op smaak met wat peper.
– Serveer de stamppot met de filetlapjes.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Stamppot boerenkool met een twist”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *