Iets te vieren? Je geliefde verrassen met valentijn? Of gewoon lekker om jezelf te verwennen? Het kan allemaal met dit heerlijke ontbijt kwarktaartje. En hij is nog gezond ook.
Ingrediënten:
– 200 gram lactosevrije kwark
– 1 eetlepel jam naar keuze
– 2 blaadjes gelatine
– 30 ml water
– 40 gram granola (ik gebuikte dit recept)
– 30 gram kokosolie + beetje om in te vetten
– Eventueel wat fruit ter garnering
Extra benodigdheden:
– springvormpje
Bereidingswijze:
– Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
– Smelt de kokosolie.
– Meng de granola met de gesmolten kokosolie.
– Vet een springvormpje in.
– Bekleed de bodem van het springvormpje met het granolamengsel.
– Roer de kwark en de jam goed door elkaar.
– Doe het water in een pannetje en breng dit aan de kook.
– Haal het pannetje van het vuur en wacht even tot de belletjes weg zijn.
– Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op. Laat deze een paar minuten rusten.
– Voeg de gelatine bij de kwark en roer dit goed door.
– Giet het kwark mengsel in het springvormpje en zet hem een nacht in de koelkast.
– Garneer eventueel met wat fruit.
Eet smakelijk!