![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/02/IMG_7422.jpg)
Wist je dat zelf granola maken eigenlijk heel simpel is? Deze granola met chocola, noten en kokos is een gezonde start van je dag en binnen 20 minuten klaar!
Ingrediënten:
– 150 gram glutenvrije havermout
– 50 gram zonnebloempitten
– 25 gram gemalen lijnzaad
– 6 eetlepels zonnebloem olie
– 2 theelepels honing
– 50 gram kokos
– 75 gram pure chocoladesteentjes (ik gebruikte die van la place)
– 50 gram gemengde noten
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Meng de havermout, zonnebloempitten, gemalen lijnzaad en honing in een kom.
– Roer hier 6 eetlepels zonnebloem olie bij.
– Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak de granola in ongeveer 15 minuten licht bruin.
– Laat de granola goed afkoelen! Hoe beter je hem laat afkoelen, hoe knapperige de granola wordt.
– Als de granola goed afgekoeld is, meng je hier de kokos, pure chocoladesteentjes en gemengde noten door.
– Bewaar de granola is een afsluitbare pot.
TIP: Deze granola smaakt heerlijk in een bak yoghurt, maar is ook goed te gebruiken als basis voor bijvoorbeeld een taartbodem.
Eet smakelijk!
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/02/IMG_7417-1024x683.jpg)
One thought on “Granola met chocola, noten en kokos”