Wist je dat zelf granola maken eigenlijk heel simpel is? Deze granola met chocola, noten en kokos is een gezonde start van je dag en binnen 20 minuten klaar!

Ingrediënten:
– 150 gram glutenvrije havermout
– 50 gram zonnebloempitten
– 25 gram gemalen lijnzaad
– 6 eetlepels zonnebloem olie
– 2 theelepels honing
– 50 gram kokos
– 75 gram pure chocoladesteentjes (ik gebruikte die van la place)
– 50 gram gemengde noten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Meng de havermout, zonnebloempitten, gemalen lijnzaad en honing in een kom.
– Roer hier 6 eetlepels zonnebloem olie bij.
– Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak de granola in ongeveer 15 minuten licht bruin.
– Laat de granola goed afkoelen! Hoe beter je hem laat afkoelen, hoe knapperige de granola wordt.
– Als de granola goed afgekoeld is, meng je hier de kokos, pure chocoladesteentjes en gemengde noten door.
– Bewaar de granola is een afsluitbare pot.

TIP: Deze granola smaakt heerlijk in een bak yoghurt, maar is ook goed te gebruiken als basis voor bijvoorbeeld een taartbodem.

Eet smakelijk!

One thought on “Granola met chocola, noten en kokos”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *