Traditiegetrouw bak ik elk jaar nieuwjaarsrolletjes (of zoals we ze hier in Drenthe ook wel noemen “kniepertjes”). Toen ik gluten- & lactosevrij moest gaan eten ben ik gaan experimenteren met het “familierecept”. Meestal maak ik 2 x het recept zodat je na oud en nieuw ook nog lekker ervan kan eten. Vul de rolletjes met lactosevrije slagroom!

Ingrediƫnten:
– 100 gram plantaardige margarine
– 300 gram glutenvrije bloem
– 1 eetlepel kaneel
– 3 staafjes anijs (de Ruijter)
– snufje zout
– 175 gram lichte basterdsuiker
– 250 ml lactosevrije melk
– 1 ei
– plantaardige boter om mee te bakken

Overige materialen:
– koekjesijzer
– stokje van ongeveer 20 cm met een diameter van 2 cm.

Ingrediƫnten voor 2x het recept


Bereidingswijze:
– Smelt de boter en laat deze wat afkoelen.
– Zeef de bloem, kaneel, anijs in een kom.
– Voeg de suiker, zout, ei, melk en gesmolten boter toe en mix alles tot een dik beslag.
– Verwarm het koekjesijzer en vet deze in met wat plantaardige margarine.
– Doe een schepje van het beslag in de koekjesijzer en bak ze tot ze bruin en gaar zijn.
– Haal het koekje met een mes uit het ijzer en rol deze direct om een stokje.
– Herhaal dit proces tot al het beslag op is.
– Laat de rolletjes goed afkoelen.


En dan heerlijk vullen met lactosevrije slagroom!
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *