![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuwinspiratie.jpg)
Heb je geen zin om lang in de keuken te staat met oudejaarsavond? Ik zet in dit artikel diverse borrelhapjes voor je op een rijtje.
Old Amsterdam Borrelblok
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw.jpg)
Ingrediënten van deze kaas zijn: MELK (gepasteuriseerd), zout, zuursel (MELK), stremsel, conserveermiddel (E251), kleurstof (carotenen). Van nature lactosevrij!
AH Borrel geitenkaas tomaat basilicum 55+
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw1.jpg)
Ingrediënten van deze kaas zijn: geitenmelk, zout, 0,8% gedroogde tomaat, kruiden (0,4% basilicum, 0,4% oregano), zuursel, vegetarisch stremsel.
Koolhydraten en suikers op 0, dus lactosevrij!
AH Kaasblokjes fenegriek
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw8.jpg)
Ingrediënten van deze kaas zijn: melk, zout, 1% fenegriek, zuursel, vegetarisch stremsel, kleurstof (caroteen [E160a]), conserveermiddel (natriumnitraat [E251]).
Koolhydraten en suikers op 0 dus lactosevrij!
AH Indische gehaktballetjes
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw2.jpg)
Ingrediënten van deze gehaktballetjes zijn: 69% varkensvlees, 10% rundvlees, aardappelzetmeel, gedroogde groente (ui, prei, paprika), melasse, voedingszuur (natriumacetaat [E262], kaliumlactaat [E326]), zout, dextrose, suiker, specerijen (o.a. mosterd), voedingsvezel (erwt, bamboe), rijstbloem, natuurlijk aroma, gehydrolyseerd raapeiwit, azijn, gefermenteerde sojaboon, maltodextrine, gekaramelliseerde suiker, gistextract, gedroogde aardappel, raapolie.
Kips Mini kipdijspiesjes
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw3.jpg)
Ingrediënten van deze kipdijspiesjes zijn: kippenvlees 94%, zout, specerijen (bevat MOSTERD, SELDERIJ), paprikapoeder, voedingszuren: E326, E262, dextrose, zonnebloemolie, uienpoeder, stabilisatoren: E451, E450, azijnpoeder. E = Door de EU goedgekeurde hulpstof.
Ana Luz Vijgenbrood met amandelen (AH)
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw4.jpg)
Ingrediënten van die vijgen amandelbrood zijn: gedroogde vijgen (herkomst: Spanje) 90% en AMANDELEN 10%. Kan sporen van andere noten bevatten.
AH Makreelflakes met salsa kruiden
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw5.jpg)
Ingrediënten van deze makreelflakes zijn: 94% makreel, 2% specerijen (chili, ui, paprika), zout, rook, conserveermiddel (azijnzuur [E260], melkzuur [E270]), gistextract.
AH Vannamei in chili garlic
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw6.jpg)
Ingrediënten van deze garnalen met chili en citroen zijn: 71% garnaal, zonnebloemolie, zout, 0,9% knoflook, conserveermiddel (azijnzuur [E260], melkzuur [E270]), water, specerijen (o.a. 0,4% knoflook, 0,1% chili), zeezout, 0,4% citroenschil, natuurlijk aroma, peterselie, azijn, voedingszuur (citroenzuur [E330]), kleurend paprika-extract, citrusvezel.
Huls Gesneden chorizo
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw7.jpg)
Ingrediënten van deze chorizo zijn: varkensvlees, rundvlees, varkensspek, zout, specerijen, paprikapoeder, knoflook, rode bieten extract, dextrose, aroma, antioxidant: natriumascorbaat, extract van paprika, kruiden, conserveermiddel: natriumnitriet, beukenhoutrook.
AH Jamon serrano
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2019/12/oudennieuw9.jpg)
Ingrediënten van deze jamon serrano zijn: varkensvlees, zout, conserveermiddel (E250, E252), suiker, antioxidant (E301).
Let op: Ingrediënten kunnen nog wel eens wisselen, lees altijd goed de etiketten! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
(foto’s afkomstig van Jumbo en Ah)