![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/inspiratie-week-23.jpg)
Met het mooie weer voor de deur heb ik een aantal “zomerse” gluten- en lactosevrije producten voor jullie op een rijtje gezet.
AH Rundvleessalade
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/rundvleessalade.jpg)
Ingrediënten van deze rundvlees salade zijn: aardappel, groente (wortel, ui, doperwt), 12% rundvlees, plantaardige olie (raap, zonnebloem), water, augurk, suiker, zout, vrije-uitloopeigeel, azijn, zetmeel (maïs, aardappel), natuurlijke aroma’s, conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211], natriumdisulfiet [E223], natriumnitriet [E250]), voedingszuur (melkzuur [E270]), gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel (guarpitmeel [E412], xanthaangom [E415]), gistextract, gedroogde glucosestroop, rundergelatine, limoensapconcentraat, specerijen (o.a. mosterd, selderij), kruiden, extract (peper, rundvlees, savooiekool, pastinaak, ui, wortel), maltodextrine.
AH Ovenschaal beenham honing tijm
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/beenham.jpg)
Ingrediënten van deze beenham met honing en tijm zijn: 77% varkensvlees, 17% water, 2,5% honing, natuurlijke aroma’s, 1% honingpoeder, zout, maltodextrine, 0,1% tijm.
AH Hummus avocado
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/avocadodip.jpg)
Ingrediënten van deze hummus avocado zijn: 47% kikkererwt, 27% avocado, water, 6% sesampasta, sap (citroen, limoen), knoflook, zonnebloemolie, zout, zeezout, ui, antioxidant (ascorbinezuur), korianderblad, azijn, conserveermiddel [E202, E224 (sulfiet)], chilipeper, verdikkingsmiddel (xanthaangom), citrusvezel.
AH Gemarineerde tomaatjes
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/tomaat.jpg)
Ingrediënten van deze gemarineerde tomaatjes zijn: 89% semigedroogde tomaat, zonnebloemolie, kruiden, knoflookpoeder, zout, voedingszuur (citroenzuur [E330]), conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202]).
Jumbo visballetjes spies
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/vis.jpg)
Ingrediënten van deze visballetjes spies zijn: Alaska koolvis 57,8%,garnalen 26,9% [schaaldier], zonnebloemolie, water, citrusvezel, zout, zuurteregelaars: citroenzuur en E331, specerijen (paprikapoeder, komijn, korianderzaad, steranijs, chilipeper, witte peper, knoflookpoeder), korianderblad, maïszetmeel, zout
Hak Italiaanse saladeverrijker stazak
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/saladeverrijker.jpg)
Ingrediënten van deze salade verrijker zijn: Linzen 35%, groenten in wisselende verhoudingen 26% (wortel 14%, tomaat, zongedroogde tomaat 4,5%, tomatenpuree), water, witte wijn azijn, knoflook, agavesiroop, rode chilipeper, kruiden en specerijen (oregano, tijm, basilicum 0,1%, rozemarijn, peterselie, peper, saffraan), zout, azijn.
Jimmy’s Supreme Nachos with Salsa
![](https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/wp-content/uploads/2020/05/nachos.jpg)
Ingrediënten van de nachos met salsa zijn: Tortilla chips zout: Maïs (72%), zonnebloemolie, zout (0,9%), Nacho salsa dip: Tomaten, uien, water, suiker, azijn, gemodificeerd zetmeel, jalapeño peper, groene chilipeper, rode paprika, zout, aroma’s, knoflook, antioxidant: (E300). specerijen, citroenconcentraat, paprika-extract
Let op: Ingrediënten kunnen nog wel eens wisselen, lees altijd goed de etiketten! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.
(foto’s afkomstig van AH en Jumbo)