In dit 12e deel zet ik weer een aantal gluten- & lactosevrije producten voor jullie op een rijtje.

Sinds ik gluten- en lactosevrij moet eten is het voor mij een “sport” geworden om alledaagse producten te vinden die zowel gluten- als lactosevrij zijn.


AH toast salades

Ingrediënten van de AH vrije uitloop-eisalade zijn: 61% vrije-uitloopeiᵇ, plantaardige olie (raap, zonnebloem, koolzaad), water, suiker, vrije-uitloopeigeel, zetmeel (maïs, aardappel), zout, azijn, gistextract, voedingszuur (melkzuur [E270], citroenzuur [E330]), gemodificeerd maïszetmeel, specerijen (o.a. mosterd), conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211]), verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415]), 0,1% bieslook, kleurend wortelextract. ᵇBeter Leven keurmerk 2 sterren.

Ingrediënten van de AH komkommersalade zijn: 54% komkommer, water, plantaardige olie (raap, koolzaad), suiker, maïszetmeel, vrije-uitloopeigeel, azijn, gemodificeerd maïszetmeel, zout, kruiden (o.a. 0,1% bieslook, 0,1% dille), conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211]), verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415]), voedingszuur (citroenzuur [E330]).

Ingrediënten van de AH kip-kerriesalade zijn: 23% kipfilet, 23% kippendijfilet, plantaardige olie (raap, koolzaad, zonnebloem), water, suiker, fruit (2% ananas, appel), knolselderij, azijn, augurk, vrije-uitloopeigeel, zetmeel (maïs, aardappel), citroensap, natuurlijke aroma’s (mosterd), specerijen (o.a. mosterd), zout, gember, knoflook, extract (rozemarijn, kip), dextrose, gemodificeerd maïszetmeel, gistextract, kippenvel, conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211]), voedingsvezel (aardappel, citrus, bamboe), voedingszuur (melkzuur [E270], citroenzuur [E330]), verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415]), kippenvet, rietsuiker, uiensapconcentraat, laurier.

Ingrediënten van de AH Surinaamse vrije-uitloop eisalade zijn: 60% vrije-uitloopeiᵇ, water, plantaardige olie (raap, koolzaad), suiker, maïszetmeel, vrije-uitloopeigeel, zout, azijn, specerijen (o.a. 0,2% chili), gember, gemodificeerd maïszetmeel, gistextract, kurkuma-extract, conserveermiddel (kaliumsorbaat [E202], natriumbenzoaat [E211]), voedingszuur (citroenzuur [E330]), 0,1% knoflook, verdikkingsmiddel (xanthaangom [E415]), peterselie, kleurstof (paprika-extract [E160c]), rietsuiker. ᵇBeter Leven keurmerk 2 sterren.


Kleinste soepfabriek bouillon

Ingrediënten van de Kleinste soepfabriek kipbouillon zijn: water, 23% kip* (getrokken van kippenbotten), wortel*, zout, ui*, peterselie*, SELDERIJ*, natuurlijk aroma, foelie*, peper*, laurier*, kruidnagel*. *= Biologisch. Kan sporen van pinda bevatten

Ingrediënten van de Kleinste soepfabriek rundbouillon zijn: water, 18% rund* (getrokken van runderbotten), wortel*, zout, ui*, SELDERIJ*, peterselie*, natuurlijk aroma, peper*, piment*, rozemarijn*, tijm*.*= Biologisch. Kan sporen van pinda bevatten.


Jumbo kip schnitzel met pompoen

Ingrediënten van deze kipschnitzel met pompoen zijn: Kippenvlees 55,6%, pompoen 23,8%, rijstmeel, water, aardappelzetmeel, voedingsvezels (bamboe, aardappel), tapiocazetmeel, zout, specerijen (kurkuma, paprikapoeder, chilipeper, witte peper, gemberpoeder, paprikapoeder, folie, karwijzaad, kardemom, cayennepeper), natuurlijke aroma’s, rijstebloem, dextrose, witte peperextract, gist, emulgator: E471, antioxidant: E301, voedingszuur: E331, maltodextrine E = door EU goedgekeurde hulpstof. Kan sporen bevatten van selderij.


Breyers Dairy Free Chocolate Hazelnut (te koop bij A.H)

Ingrediënten van Breyers Dairy Free Chocolate Hazelnut zijn: Water, maltodextrine, zoetstoffen (erythritol, steviolglycosiden), suiker, HAZELNOOT, erwteneiwit, kokosolie, stabilisatoren (glycerol, johannesbroodpitmeel, guargom, carrageen), magere cacaopoeder (2%), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), zout, aroma Kan andere noten en aardnoten (pinda’s) bevatten. Dairy free.

Let op: Ingrediënten kunnen nog wel eens wisselen, lees altijd goed de etiketten! Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

(foto’s afkomstig van de AH en Jumbo)


Vorige producten gemist? Klik op de knop hieronder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *