Het is weer de 15e van de maand en dat betekent weer een nieuwe #wijbloggenglutenvrij.
Deze maand is het thema “welk product mis je?”

Toen ik te horen kreeg dat dit het thema van deze maand was, bedacht ik me opeens dat ik niet heel erg stil sta bij producten die ik echt mis.

Wat ik het allermeeste mis na de diagnose Coeliakie is het spontane. Nooit meer spontaan ergens binnen lopen en wat kunnen bestellen. Altijd voor tijd bellen en overleggen wat er mogelijk is.

En in het begin sleepte ik overal mijn bakjes eten mee naar toe. Want niet alleen ik moest een weg vinden in het glutenvrije eten, maar ook mijn omgeving. Dit is nu gelukkig niet meer het geval! Meestal heb ik wel iets kleins in mijn tas voor het geval dat, maar eigenlijk heeft iedereen in mijn omgeving wel iets voor mij in huis 🙂

Oké, nu terug naar het onderwerp van deze maand. “Welk product mis ik het meeste”.
Er zijn een paar producten die ik toch wel een beetje mis.

Vers brood …
Je kent het misschien wel, je loopt op de markt en daar staat een kraam met brood. En die hebben van die overheerlijke afgebakken broden met kruiden en alles. Op zo’n moment denk ik wel eens… damn waarom bestaat er niet een kraam die dit in de glutenvrije variant heeft.
Gelukkig is dit wel iets wat je prima zelf kan maken. Het recept van onderstaan focaccia vind je hier.

En ik mis toch stiekem wel een verse croissant! Zo’n heerlijke luchtige die je op de wintersport in Frankrijk koopt. Ik heb nog nooit een lekkere luchtige gluten- & lactosevrije croissant gevonden!


Bladerdeeghapjes …
Eigenlijk kom je dan weer in dezelfde categorie als de croissants. Eerder vond ik een bitterbal in een stukje bladerdeeg echt enorm lekker! Maar sinds mijn diagnose heb ik dit niet meer gehad. Ik vind al het bladerdeeg heel erg compact en niet luchtig. Om nog maar niet te spreken over een lekkere bitterbal 🙂 Of een lekker saucijzen- of frikandelbroodje…
Maar ik moet zeggen, deze worstenbroodjes zijn een goed alternatief! Wil jij ook deze worstenbroodjes maken, het recept vind je hier.


Tot slot….
Als je er goed over nadenkt kan je nog wel veeeeel meer producten missen. Maar eigenlijk probeer ik er nooit zo bij stil te staan. En als ik een baalmoment heb mbt mijn Coeliakie, dan denk ik even terug aan de momenten toen mijn Coeliakie nog niet ontdekt was en ik geen eten binnen kon houden. En ik moet zeggen, dat werkt altijd erg goed! Want terug naar zoveel buikpijn, overgeven en diarree wil ik nooit meer! Dus ik mis dan liever een product, dan dat ik me zo ellendig voel!

Wil jij nou weten welke product andere bloggers missen? Kijk dan snel op hun site.
De bloggers die deze maand meedoen zijn:
www.metzondergluten.com
www.ikbenglutenvrij.nl

One thought on “#wijbloggenglutenvrij “Welk product mis je?””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *