Wil je een keer een andere taart dan een simpele kwarktaart? Dan is dit echt een aanrader!
Ingrediënten: (voor 1 taart)
Voor de bodem:
– 200 gram glutenvrije mariakoekjes
– 40 gram plantaardige margarine + beetje voor invetten
– 60 gram walnoten
– 3 eetlepels honing
Voor de vulling:
– 500 gram lactosevrije Griekse yoghurt (MinusL)
– 200 ml lactosevrije slagroom
– 50 gram witte basterdsuiker
– 9 blaadjes gelatine
Voor de garnering:
– handje halve walnoten
– honing
Overige materialen:
– Bakpapier
– Springvorm
– mixer
– beslagkommen
Bereidingswijze:
– Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje margarine.
– Leg de gelatine in een bakje met koud water.
– Hak de walnoten in kleine stukjes en verkruimel de koekjes. Doe dit allemaal in een beslagkom.
– Voeg hier de honing aan toe en roer deze er doorheen.
– Smelt de boter in een pannetje.
– Voeg de boter toe aan het koekmengsel en roer alles goed door elkaar.
– Doe het mengsel in de springvorm en druk de bodem met de achterkant van een lepel aan.
– Zet de springvorm even in de koelkast.
– Klop de slagroom lobberig. (zorg ervoor de slagroom koud genoeg is als je deze gebruikt!)
– Doe de yoghurt in een andere kom en roer met een lepel totdat deze glad is.
– Voeg dan de basterdsuiker toe aan de yoghurt en mix deze er doorheen.
– Los de gelatine op in een paar eetlepels kokend water en giet het gelatine mengsel bij de yoghurt.
– Schep de helft van de lobbige slagroom erbij.
– Mix het geheel dan met de mixer tot het een egaal mengsel is.
– Voeg daarna de andere helft van de slagroom toe en klop nogmaals met de mixer tot een glad geheel.
– Giet het yoghurtmengsel op de bodem en zet het een nachtje in de koelkast.
– Wanneer de taart is opgestijfd, decoreer je de taart met de halve walnoten en besprenkel hem met wat honing.
Eet smakelijk!