De tijd van stamppot is aangebroken. En wist je dat je met elke “standaard” stamppot eindeloos kan variëren. Dit keer maakte ik een stamppot hutspot met gekaramelliseerde appeltjes en ui. Een heerlijke zoete twist in je stamppot.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 kilo kruimige aardappelen (geschild)
– 750 gram hutspot groente
– 1 rookworst
– 1 flinke appel
– 2 uien
– 3 eetlepels suiker
– klontje boter
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Schil de aardappelen en breng deze in een pan water met een snufje zout aan de kook.
– Wanneer het water kookt voeg je de hutspot groente toe en kook het geheel gaar.
– Snij de ui in ringen en schil de appel. Snij de appel in plakjes.
– Verhit wat boter in de pan en roerbak de ui glazig. Voeg de appel toe en bak deze kort mee.
– Strooi de suiker over de ui en appeltjes en verhit het geheel op een laag vuurtje.
– Roer af en toe tot de suiker gekaramelliseerd is.
– Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
– Giet de aardappelen af en stamp het geheel door elkaar.
– Voeg een snufje peper toe.
– Serveer de stamppot met de rookworst en de gekaramelliseerde ui/appeltjes.

Eet smakelijk!

2 thoughts on “Stamppot hutspot met rookworst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *