Italiaanse crostata

Ik kreeg een tijdje geleden van Italian Market een zak met mix per dolci opgestuurd. Een Italiaanse mix voor zoete gerechten en wat kan je er dan beter van maken dan een Italiaanse jamtaart. De taart wordt gemaakt van een zanddeeg en door de jamvulling is het een echte zoete lekkernij die het ook prima als dessert doet!

Ik gebruikte het recept dat op de verpakking staat. Ik heb alleen in plaats van gewone boter, lactosevrije margarine gebruikt.

Ingrediënten: (voor 1 taart van 10 stukjes)
– 225 gram mix per dolci ( ik gebruikte de mix van Nutrifree)
– 110 gram plantaardige margarine + beetje om in te vetten
– 100 gram suiker
– 1 ei
– geraspte schil van een halve citroen
– 1 pot abrikozen jam (of eventueel een andere smaak)

Overige producten:
– 1 quiche vorm
– 2 vellen bakpapier
– deegroller
– keukenmachine
– vershoudfolie

Bereidingswijze:
– Vet de quichevorm goed in met margarine.
– Zet alle producten klaar voor gebruik en rasp de citroenschil.
– Doe de suiker en boter in een kom en mix deze goed door elkaar.
– Zet de deeghaak op de keukenmachine (of kneed het deeg straks met de handen).
– Voeg de mix toe en kneed alles goed door elkaar. Het wordt nu nog geen deegbal!
– Voeg het ei en de citroenrasp toe en kneed alles tot een samenhangende deegbal.
– Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Leg daar 2/3 van de deegbal op en dek af met het 2e vel bakpapier.
– Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 3 mm dik.
– Bekleed de quichevorm met het deeg.
– Verdeel de jam op het deeg.
– Rol het overige deeg uit en snij daar stroken van ongeveer 1 cm breed uit.
– Leg dit gekruist over de jam.
– Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar.
– Laat de taart goed afkoelen in de vorm en verwijder dan de buitenste ring van de quichevorm.

Eet smakelijk!!

Crostata voordat hij de oven in gaat
Crostata met abrikozenjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.