Italian Market

Ik kreeg afgelopen week een pakket opgestuurd van Italian Market. Omdat dit pakket zo groot was, deel ik het pakket op in meerdere delen. In dit artikel lees je wat ik van de cheeseburger en chickenburger vind.

Italian Market

Italian Market is een glutenvrije en lactosevrije webwinkel gespecialiseerd in het aanbod van authentieke Italiaanse producten. En wordt gerund door een enthousiaste Italiaanse Nederlander die vol passie met zijn producten bezig is! Ik voelde me dan ook erg vereerd dat ik deze mooie producten mocht testen!

De cheeseburger en chickenburger

Als ik aan Italië denk, denk ik niet meteen aan een cheeseburger of een chickenburger. Maar wel aan goede gluten- en lactosevrije producten. Want ik moet zeggen, die Italianen hebben er wel verstand van! Dus ik ben dan ook erg benieuwd naar deze 2 producten.

Productinformatie

Cheeseburger


Ingrediënten van de cheeseburger zijn:
SESAMBROODJE 52% (water, glutenvrij tarwezetmeel*, aardappelzetmeel, rijstmeel, zonnebloemolie met hoog oliezuurgehalte, SESAMZAADJES 6%, boekweitzaad, verdikkingsmiddel: guargom, psylliumvezels, biergist, suiker, zout, verdikkingsmiddel: E464, LUPINE-eiwitten), rundvlees hamburger 38% (rundvlees 82%, water, zout, plantaardige vezels, natuurlijke aroma’s, antioxidant: E301), natuurlijk lactosevrije kaas 10% (MELK, zout, stremsel).
*glutenvrij tarwezetmeel wordt verkregen dankzij een speciaal behandelingsproces waarbij het product glutenvrij wordt gemaakt en dus geschikt voor personen met coeliakie

chickenburger

Ingrediënten van de chicken burger zijn:
Kippenburger 54% [kipfilet 37%, paneermeel (maïszetmeel, rijstmeel, extra vierge olijfolie, biergist, suiker, zout, LUPINE-eiwitten, dextrose, appelvezel, verdikkingsmiddel: E464), water, zonnebloemolie met hoog oliezuurgehalte, rijstmeel, maïszetmeel, maïsmeel, aardappelzetmeel, plantaardige vezels,natuurlijke aroma’s, kruiden, aroma’s, rijsmiddelen: E500(i), E450(ii); verdikkingsmiddel: E415, brood 40% (water, glutenvrij tarwezetmeel*, aardappelzetmeel, rijstmeel, zonnebloemolie met hoog oliezuurgehalte, boekweitzaad, verdikkingsmiddel: guargom, psylliumvezels, biergist, suiker, zout, verdikkingsmiddel: E464, LUPINE-eiwitten), lactosevrije kaas 6% (MELK, zout, stremsel).
*glutenvrij tarwezetmeel wordt verkregen dankzij een speciaal behandelingsproces waarbij het product glutenvrij wordt gemaakt en dus geschikt voor personen met coeliakie.

Wat vind ik ervan

De cheeseburger at ik als lunch. Even in de magnetron ontdooien en daarna even in de oven. Let er wel op dat je de magnetron op ontdooistand zet! Na in totaal ongeveer 12-15 minuten is het broodje klaar. De kaas is heerlijk gesmolten en bedekt de hele burger. En het broodje is knapperig van buiten en luchtig van binnen.

En dan de test! Wat een verrassing!!! Ik verwachte een simpele burger, maar wat is dat vlees lekker! Geen standaard burgervlees zoals je gewend bent van veel van zulke burgers. Maar echt kwaliteitsvlees! Het lijkt net of je een verse hamburger hebt gebakken en die op je broodje hebt gedaan. En dat in combinatie met een heerlijk broodje en zachte gesmolten kaas. Echt top! Zo wil ik elke dag wel lunchen 🙂

Cheeseburger

De chickenburger at ik als avondeten met een lekkere salade. Ook de bereiding voor dit broodje is, ontdooien in de magnetron (op ontdooistand) en vervolgens een paar minuten in de oven. Je kan trouwens de broodjes ook eerst ontdooien in de magnetron en dan nog een paar minuten “gewoon” verwarmen in de magnetron. Maar dit heb ik niet gedaan.

Het broodje is wederom luchtig van binnen! De burger is krokant en bevat een goede stuctuur. Niet zoals je vaak gewend bent van een burger, met vlees dat amper te herkennen is als vlees. Maar ook hier proef je een goede kwaliteit vlees! De tomatensaus is subtiel en in combinatie met de kaas goed in balans.

chickenburger

Mijn eindoordeel

Ik ben echt blij verrast door deze 2 broodjes! De broodjes zijn misschien wel een beetje prijzig, maar ik vind ze dat geld meer dan waard!! Je krijgt er een heerlijke burger, met kwalitatief goed vlees, voor! Ik heb nog nooit zulke lekkere glutenvrije en lactosevrije burgers gehad! Met een salade en wat frietjes tover je echt een feestmaaltijd op tafel!

Tot slot

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar deze burgers. Je kunt de broodjes HIER bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *