De lente is alweer een tijdje begonnen en dat vraagt om een heerlijk lente stamppotje. Dit keer een stamppotje met rucola.
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 600 gram kruimige aardappelen
– 1 zak rucola
– 125 gram hamblokjes
– 1/2 bakje cherry tomaatjes
– 1 ui
– 2 eetlepels lactosevrije roomkaas
– 2 saucijsjes
– 1 zakje juspoeder (ik gebruikte die van consenza)
– 150 ml water
– zout en peper
– olie en margarine om in te bakken
Bereidingswijze:
– Verhit wat margarine in een braadpan en bak de saucijsjes bruin.
– Voeg een scheut water toe en laat de saucijsjes gaar sudderen.
– Schil de aardappelen en kook deze met een snufje zout gaar.
– Snij de ui in ringen en de tomaatjes in tweeën.
– Verhit wat olie in de pan en bak de uien glazig. Voeg de hamblokjes toe en bak deze kort mee.
– Voeg de tomaatjes en roomkaas toe en verhit dit kort. (doe dit niet te lang, want dan slinken de tomaatjes)
– Giet de aardappelen af en stamp de rucola door de aardappelen.
– Bereid de jus volgens de verpakking.
– Voeg het ui/tomaat/ham mengsel toe en roer dit door de stamppot.
– Breng op smaak met peper.
– Serveer de stamppot met de jus en het saucijsje.
Eet smakelijk!
One thought on “Stamppot met rucola”