glutenvrije pasta carbonara

Pasta carbonara is altijd een van mijn favoriete gerechten geweest. Nu maakte ik hem voor het eerst gluten- en lactosevrij.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200 gram glutenvrije spaghetti
– 125 gram spekjes
– 3 tenen knoflook
– 3 eieren
– 60 gram lactosevrije Parmezaanse kaas
– klein scheutje lactosevrije room
– zout en peper

Bereidingswijze:
– Kook de spaghetti volgens de verpakking met een klein snufje zout.
– Snij de knoflook super fijn.
– Bak de knoflook met de spekjes in een droge pan tot de spekjes goudbruin zijn.
– Klop de eieren in een kom los met de Parmezaanse kaas en een klein scheutje lactosevrije room.
– Als de spaghetti gaar is, giet deze af.
– Roer het ei mengsel en de uitgebakken spekjes door de spaghetti tot het ei mengsel goed verhit is. (je kan het vuur evt heel zachtjes aanzetten, maar doe dit wel voorzichtig!)
– Breng op smaak met peper.

Tip: Serveer met een frisse simpele salade.

Eet smakelijk!


One thought on “Pasta carbonara”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.