Een tijdje geleden kreeg ik deze bonbons van Chocolaterie 1912 om te testen. En dat doe ik natuurlijk met liefde!

Sinds ik gluten- & lactosevrij moet eten heb ik nooit meer bonbons gegeten. Ze zeggen wel eens, je weet niet wat je mist tot je het kwijt bent. Maar in dit geval is het, je weet niet wat je mist tot je het gehad hebt!!!

Ik vind het echt heel bijzonder dat ik zoveel soorten bonbons mag testen!


Chocolaterie 1912 en het eerste contact …

Chocolaterie 1912 is gevestigd in het Drentse Emmen. Voor mijn diagnose kwam ik er regelmatig bonbons halen, maar toen ik gluten- & lactosevrij moest gaan eten ben ik er nooit meer geweest.
Ik was in de veronderstelling dat ik hier geen bonbons meer kon halen. Tot ik een cadeautje van een kennis kreeg. Hierna volgde een gesprek met de eigenaar van Chocolaterie 1912 en er ging een wereld voor me open!

Wat een passie en liefde heeft Anita voor haar vak! En wat een keuze uit bonbons.

Zo kreeg ik 16 verschillende bonbons om te testen en 3 soorten “gewone” chocola. En gewoon is eigenlijk niet het juiste woord. Want deze chocola is alles behalve gewoon.


De ingrediënten …

De ingrediënten die gebruikt worden voor de gluten- & lactosevrije bonbons ga ik jullie niet allemaal verklappen, aangezien dit natuurlijk hun specialiteit is. Maar een aantal producten wil ik wel even uitlichten. Zo wordt er bijvoorbeeld pure cacaoboter gebruikt waardoor de bonbons lactosevrij zijn. En als er room wordt gebruikt maken ze gebruik van de Vegan Risso room.


De bonbons en wat ik ervan vind …

Hazelnoot – praliné

Dit is de eerste bonbon die ik getest had. Ik was even vergeten hoe het is om een bonbon te proeven. De smaak blijft erg lang in je mond hangen en de smaak van hazelnoot komt goed tot zijn recht.

Genache

Deze bonbon heeft heerlijke knapperige chocola met een hele zachte vulling. De combinatie tussen de dikke laag chocola en de zachte genache is echt heerlijk! Als je de bonbon doorbijt hoor je het kraken van de chocola.

Extra pure chocola – Genache 72%

Deze bonbon is echt heerlijk! Ik hou enorm van extra pure chocola. Soms wordt extra pure chocola echt extreem bitter, maar dat is bij deze niet het geval!

kaneel

Deze bonbon is erg zacht qua smaak met een vleugje kaneel. De kaneel komt halverwege goed tot zijn recht, maar niet overheersend. Hij doet me echt denken aan de herfst, warmte en gezelligheid.

kersen

Deze smaak vond ik persoonlijk iets minder geslaagd. Bij het doorbijten van de bonbon stroomde de kersenvulling er al letterlijk uit. Voor mij zat er een sterke smaak aan wat me aan kersenlikeur deed denken.

koffie

Deze bonbon is qua smaak heerlijk zacht! De koffie smaak is licht aanwezig en echt heerlijk in combinatie met een kop goede koffie!

roosjes

Toen ik deze bonbon zag was ik erg benieuwd. En ik moet zeggen, hij is echt goddelijk! Een lichte zoete nasmaak in combinatie met de pure chocola, maakt deze bonbon echt heel speciaal.

viooltjes

De bovenste laag van deze bonbon is een lekkere dikke chocola, daarna volgt een heerlijke vulling die een licht zoete nasmaak heeft.

sinaasappel

Deze bonbon is echt heerlijk fris door de smaak van sinasappel. De combinatie van de zoetheid van de vulling met de puurheid van de chocola is echt heerlijk. De smaak blijft ook erg lang in je mond hangen.

walnoot

De walnoot smaak komt bij deze bonbon goed tot zijn recht! En het “krokantje” van de hele walnoot bovenop maakt de bonbon erg speciaal. Zeker een van mijn favorieten!

zachte praliné

Dit is toch wel een van mijn favorieten! Wat een cadeautje om deze bonbon te mogen proeven. Een zachte vulling met kleine stukjes hazelnoot. Echt ontzettend heerlijk!

baileys

Deze bonbon heeft een iets wat dunne chocola en een losse vulling. Deze heeft meer een drank smaak dan de andere varianten met drank.

cointreau

Deze bonbon is gemaakt van een heerlijke pure chocola met een zachte vulling. Ik was eerst bang dat het erg na drank zou smaken, maar dat was niet het geval.

Whisky

Deze bonbon smaakt iets meer naar drank, maar niet overheersend. De combinatie met de pure chocola is echt heel lekker.

Marsepein 1

Ik vind de combinatie tussen marsepein en pure chocola altijd erg lekker. En zo ook bij deze bonbon. De verhoudingen zijn erg goed, de zoetheid van de marsepein in combinatie met de pure chocola.

Marsepein 2

Deze variant met marsepein heeft nog een kleine verrassing in zich, kleine stukjes noot boven in de bonbon. De combinatie met de marsepein maakt deze bonbon ook echt tot een heerlijke variant!

Daarnaast zaten er in nog 4 “gewone” chocolaatjes in om te testen. En gewoon dekt eigenlijk niet de lading. Ook bij deze chocolaatjes proef je dat het ambachtelijke goede chocola is. Chocola waarvan de smaak lang blijft hangen. Ook een verwennerij dus!


Conclusie …

Het voelt echt als een voorrecht om deze enorm lekkere bonbons te mogen proeven. En het eerste wat er in mij opkomt is dat ik het iedereen gun om dit te mogen ervaren! Heaven is a place on earth is hier echt van toepassing!

Ik had niet durven dromen dat dit zo onwijs lekker was en dat ik elke dag uit kon zien naar het moment dat ik een bonbon mocht proeven. Ik ben er ook echt oprecht stil van om deze pure producten te mogen testen!
En ik gun echt iedereen deze ervaring!

Het is dan ook niet overdreven als ik zeg dat dit de beste chocola van Nederland is die ik heb gehad! En ik heb enorm veel waardering voor Anita hoe zij met passie haar vak uitvoert en rekening houd met allergenen! Echt heel veel respect! Professioneel, verstand van zaken en vol passie!


Meer informatie …

De prijs van de bonbons zie je op de foto hieronder. Ik kreeg ongeveer 38 bonbons wat uit komt ongeveer neerkomt op het doosje van 750 gram. Het lijkt misschien in eerste instantie duur, maar dit is absoluut niet het geval voor zulk vakwerk! Deze bonbons zijn het dubbele waard!
En je kan ze trouwens ook nog gewoon los bestellen! Informeer naar de mogelijkheden!


Je kan deze bonbons kopen in de winkel van chocolaterie 1912 in Emmen. Maar je kan ook een bestelling online plaatsen door een mail te sturen naar info@chocolaterie1912.nl 
En neem ook eens een kijkje op de website van chocolaterie1912.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *